9.3.2014

Putinin ja Obaman totuudet

Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien valheista on koottu ja julkaistu listaus poikineen. Tässä on yksi Barack Obaman lista, tässä toinen kaunis kertomus.

Uuden Suomen sivuston kautta löytyi luettelo Vladimir Putinin Ukrainaa koskevista lausunnoista totuutta mukaillen tai sen vierestä.


Toista se on meillä Suomessa. Presidenttikään ei saisi nykyisen valtaklikkimme mielestä sanoa omin päin mitään mistään tärkeistä asioista, kuten puolustus- tai ulkopolitiikasta.


Pääministeri ravaa tai lehahtaa tapansa mukaan kysymään neuvoja ja lupia ulkopolitiikasta Brysselistä tai äitee Angelalta. 
Puolustusministerimme suurin päänsärky on kai, minkävärisen solmion hän laittaisi hienon pukunsa ja merkkipaitansa koristeeksi.

No, ei pitäisi liikaa moittia kotipesää, sillä Suomi & EU kertovat juuri sellaisia virallisia totuuksia kuin niiltä suurpankkiirien liivintaskussa olevilta sylttymaakareilta milloinkin sattuu tulemaan. Kansalaisille puhutaan aina juuri niin totta kuin pystytään, asioista kerrotaan tai puhutaan ainakin asiain vierestä.


Mutta totuus riippuu kertojasta ja se on kaikkiaankin melko näkemyksellinen juttu, joten totuus riippuu myös kuulijasta. 
Oikea totuus on sentään löydettävissä, sillä Google Earthin mukaan Krimin niemimaalla näyttää olevan peltojen keskellä pieni omakotimökkien taajama, minkä nimi on Totuus eli Pravda. 

Olisiko tuo paikka ollut joskus neukkulan eliitin eli politrukkien keidas? Tämä on pelkkä arvaus, sillä tavistoverit tapasivat asua työläisten paratiisissa enimmäkseen maailman rumimmissa kerrostaloissa tai maalla joissain mökkirähjissä, mallia ennen maailmansotia. Neukkulan aikoihin monet kerrostaloista olivat sentään ylenpalttisesti lämmitettyjä.


***

Ukrainaa koskevasta tiedon tulvasta, siitä mikä kertyy vaikenemisen padon taakse, ei intrigöörillä ole juuri mahdollisuutta ottaa selkoa. Lohduttavaa on, etteivät useimmat muutkaan ole tarkkaan perillä siitä mitä ja miksi tapahtui. Kukaan ei tiedä sitäkään, mitä siirtoja mustan mullan maisemissa nähdään seuraavaksi. 

No, EU aikonee taas mättää Kiovaan hirmuisen satsin rahaa, joista Ukrainan miljoonat kansalaiset eivät arvatenkaan pääse paljoa nauttimaan muuten kuin "edustajiensa" välityksellä. 

Jos vielä viisastelisi sen verran että syitä on niin sysissä kuin sepissäkin. Mikään ei ole niin vaikeaa kuin yrittää tajuta supervallan, kuten USA:n tai sotilaallisen ja maantieteellisen suurvallan Venäjän mielenliikkeitä. Jossain suomalaisessa räkytyskerhossa väitettiin, ettei Venäjällä muka tuoteta öljyn ja kaasun lisäksi oikeastaan mitään. Eihän se vähättely pidä paikkaansa, kyllä Vennäällä on monenlaista suurteollisuutta.

Korkean teknologian puolella naapurimme keskittyvät monipuolisesti energiantuotantoon, avaruustekniikkaan, sekä sota-aseiden kehitystyöhön ja valmistukseen, joista mikään ei suorastaan liity lännessä mediaseksikkäisiin ja myös tarpeellisiin kulutustavaroihin. 


Aseiden viennissä Venäjä on edelleenkin maailman johtavia maita. Ukrainasta tulee ehkä taas yksi maailman suurimmista ja vakaimmista viljantuottajista, sekä toivottavasti paljon muutakin hyödyllistä.***

Ei kommentteja: