26.3.2014

Mistä pelastusliivit?



Lasten pumppulaulu:

"Meidän laivassa, Suomi-laivassa, 
siinä on iiso reikä pohjassa.

Ja laiva uppoaa, ja se uppoaa, 
jos et ryhdy toimimaan..."

Vasemmistoliitto läksi pois Suomen pumpuista. No, minkäs siinä jakopuolue voi, kun jaettava vain vähenee, eikä puolueella ole olemassa mitään eväitä valtion tulojen kasvattamiseksi?

Jeesus tiettävästi ruokki kansanjoukon muutamalla leivällä ja kalalla. Suomen oikeuslaitoksessa vaikuttava uskonnollinen poliisi kieltäisi kumminkin semmoisen epäilyttävän toiminnan. Sehän saattaisi loukata toiseutta jossakin.


Parasta lienee, että Hursti ja hänen kaltaisensa ihailtavat toimijat tukijoineen hoitavat tuollaiset ihmeenomaiset elintarvikejakelut!  Ehkäpä Suomen uskonnollinen poliisi ei syytä, jos leivän ja ruoan lahjoittajilla, sekä jakajilla on inhimillis-uskonnollisia tunteita? 


Kun lapsilisiä leikataan myös pienituloisimmilta, sekin lisää osaltaan toimeentulotuen tarvetta ja saattaa kasvattaa leipäjonoja. Hyvältä kuulostaa kehysriihen kuulumisista se, että toimeentulotukien maksatus lienee vihdoin  tarkoitus siirtää kuntien kontolta Kelalle. Tuon vihoviimeisen tukiluukun tarvitsijat pääsisivät tasa-arvoiksi asuinkunnasta riippumatta.


Kansalaisiin kohdistuvia säästötoimia pitänee tehdä, mutta kovin moni jättimäinen velkarahalla maksettava menokohta valtion budjetissa aiotaan jättää kylmästi ennalleen. Toivottavasti säästötoimien seuraavassa vaiheessa kajotaan myös näihin suuriin kansallisiin menoautomaatteihin, mitkä kyllä ovat hyvin päättäjien tiedossa! 


Viisikkohallitus voi kuitenkin päättää vain tästä vuodesta ja ensi vuoden alusta. Että tämmöisiä aatelmia nyt ensi alkuun, niistä valtion suurista säästelyistä.



***
Entä mistä sitten rahat europankkien pelasteluihin?

Ei kommentteja: