29.10.2014

Demareista femareita?

Demari-nettilehti säväyttää keskiviikkoaamuna kertoen, jotta mies voi hyvin liittyä sosialidemokraattisten naisten jäseneksi. Puolueen Naisliiton toiminnanjohtaja jopa toivottelee miehet tervetulleiksi joukkoon mukaan.

Kypsyneeseen ikään ehtineen 114-vuotiaan Sosialidemokraattisen Naisliiton liittokokous on viikonvaihteessa Lappeenrannassa. Yksi kokoukselle jätetyistä aloitteista esittää, että liiton nimi muutettaisiin Sosialidemokraattiseksi Feministiliitoksi.

Feminismi on demareille jo vanhaa kauraa, sillä jo vuonna 2003 on kuulema esitetty, että koko SDP muuttuisi nimeltäänkin feministiseksi puolueeksi. Tätä pitää kyllä jatkossa jännityksellä odottaa.

Tässä asiassa mennään nyt sellaiselle alueelle, mihin intrigöörillä ei ole selkeää, eikä paljon muutakaan kantaa. Vanhoillisesti toki ajattelen hiljaa itsekseni niin, että ihmiskunnassa on aika vähän kaksineuvoisia yksilöitä, joten sukupuolten roolit kannattaisi edelleen säilyttää pääosin erillisinä. Olisi hyvä, jos tietty luonnollinen säpinä kahden pääasiallisen sukupuolen välillä säilyisi. 

Voinhan toki olla väärässä, sillä joidenkin vähemmistöjen mielestä sukupuolia voi olla vaikka kuinka monta, eikä koko siinä jutussa ole paljon ollenkaan kysymys mistään suvun jatkamisesta. Vähemmistöjen edustajat ovat nykyisin maassamme kaikki kunniakansalaisia, joten heitä on syytä kuunnella, olipa kysymys melkein mistä tahansa vähemmistöstä.

Demaripuolueessa on vanhastaan katto korkealla ja seinät loitolla toisistaan. Nyt miehille aukenee auvoisa väylä valaistua demareissa feministiseksi, olisivatko he sitten ehkä femareita? 

Onneksi ei kai ole olemassa minkään puolueen sovinistista miesliittoa. Jos sellainen olisi, haluaisivatko jotkut naiset ehkä liittyä siihen, sitä en osaa sanoa. Päätän tämän pähkäilyni hedelmättömänä tähän. 

***
Mennä päivänä esille nousivat opetusministeriön kautta jaettavat puolueiden nuorisojärjestöjen avustukset, joissa vallitsee edelleen maatakaatava eriarvoisuus ja syrjintä. Demarit kunnostautuivat tässäkin lajissa kahmimalla nuorisolleen kaikkein suurimmat avustukset, yhteensä reilut 1,2 miljoonaa euroa.

Vähiten saivat perusnuoret, joille liikeni vain 29.000 euron avustuspotti. Perustelut tuolle syrjinnälle olivat suorastaan stalinistiset,  mutta niistä on netissä vatkattu jo aika lailla. Totesin eilen kommentissani Kumitontulle, että toisaalta demarinuorten suuren avustuksen ymmärtää, koska eihän demarien nuorisojärjestön jäsenillä muuten tahdo eläkkeistä riittää rahaa jäsenmaksuihin. Heh.

***
Oikeasti verorahoista puolueille ja niiden alaisille järjestöille maksettavat tuet eli valtionavut pitäisi kokonaan lopettaa. Puolueet ja niiden alaiset järjestöt voivat järjestää rahan hankintansa muuten, sellainen toiminta vain vahvistaisi puolueita ja yleisesti demokratiaa. Valtion rooliksi politiikassa riittäisi, että se järkkää vaalit ja huolehtii sellaisista kalliista jutuista kuin eduskunnan lisärakentelu ja eduskuntatalon rempat.

Eduskuntatalo onkin syytä säilyttää hyvässä kunnossa, sillä se jää Suomen itsenäisyyden ajan arvokkaaksi muistomerkiksi, kun liitymme,  poliittisen määräenemmistön riemusta kiljuessa, Neljänteen Valtakuntaan  eli Euroopan Liittovaltioon. Jäähän meille edes kauniita muistoja omasta suomalaisesta hyvinvointivaltiosta ja muistomerkki sinne kauas etelään Mannerheimintien laitamille.


***

Ei kommentteja: