22.10.2014

Ilimanpilluu edistyy

Ylen ilmastojuttujen loputtomassa tarjonnassa tänään iltapäivällä radiossa päivystävä & tiedostava toimittaja, sekä valitut poliitikot olivat tänään hyvin kovasti huolissaan ilimanpilluu -päästöistä eli eurooppalaisista "ilmastotalkoista". 

Huolestuttavaa keskustelijoiden mielestä oli se, ettei EU olisikaan vaatimassa riittävästi maakohtaisia verorahojen pakkosatsauksia näihin "talkoisiin".

EU:ssa on kuulema joitakin Itä-Euroopan maita ilmastontorjunnassa, eikun sen pelastamisessa, vapaamatkustajina, eikä se päästökauppakaan kunnolla toimi. Liiallinen halpuus ei ole uskottavaa, kun halutaan pelastella ilmastoa.

Keskustelussa vihervasemmistonaiset olivat tietenkin karhakoina vaatimassa USA:ta ja Kiinaa samanlaisiin ( koko maanosaa näivettäviin ) ilmastodiileihin EU:n kanssa. Painostaakin noita omapäisiä lusmuvaltioita kuulema pitäisi sitten siellä Pariisin ilmastokokouksessa.

Varsinaisia painostuskonsteja ei arvon naisilla kuitenkaan ollut esittää. Kokoomuksen edustajan oli tuossa seurassa helppo esiintyä järkevikkönä, joten hän ei ollenkaan lämmennyt epämääräisille painostustoimille, vaan oli junttimaisesti enemmän huolissaan eurooppalaisista työpaikoista.

Tuulivoima ja aurinkoenergia ovat ilimastonpelastajien lemmikkejä monenlaisen uusiutuvan eli bioenergian ohella. Lisäksi moisissa puhetalkoissa hehkutetaan aina puhdasta teknologiaa, jota kehittämällä saattaa syntyä vaikka sun mitä, sitä taikka tätä.

Ainakin valtion tukiaiset uusiutuvaan energiaan katoavat maisemasta nopeammin kuin Tippavaaran vanha isäntä pudottuaan Kankkulan kaivoon. Joka tapauksessa EU aikonee muka leikata taas ilmastopäästöjä rajusti, maksoi mitä maksoi.

Jalo tarkoitus pyhittänee jälleen jesuiittojen keinot, viis teollisuudesta työpaikkoineen. Ja huispa vain köyhistä eri maiden kansalaisista, joiden liksat eivät  enää riitä sähkölaskuihin. 

Tässä kohti postausta lienee parempi laittaa linkittäen, jotta pysytään asiassa. Tekniikka ja Talous lehti kertoo tänään tuulienergiasta ja myös aurinkoenergiasta.


***

Ei kommentteja: