12.10.2014

Virallista vihapuhetta

YLIjohtaja Juhana "VATT " Vartiainen esitti eilen töllössä virallista vihapuhetta, sekä ilmitoi samalla härskiä halveksuntaa erityisesti työttömiä suomalaisia kohtaan. Vartiaisen mielestä Suomi tarvitsee lisää, siis lisää, "työperäistä" maahanmuuttoa. Viis mistään työpaikoista, kai?

Vajaa puoli miljoonaa työtöntä suomalaista eivät siis Vartiaisen mielestä kelpaisi mihinkään töihin, koska heihin on kerran isketty tilastollinen työttömän leima. 

Ehkäpä tuo YLIjohtaja ei nerokkuudessaan ole kuullut siitä, että ihminen voi olla välillä työtön ja toisinaan ylityöllistetty, mistä on tämän kirjoittajallakin kokemusta takavuosilta. Useimmat ihmiset myös oppivat nopeasti uusia tehtäviä, olivatpa he eliitin mantran mukaan "korkeasti koulutettuja" tai "vain" erilaisia käytännön suorittajia.

Maahanmuutto on tietysti lähellä hra Vartiaisen mieltä, sillä hän itse paluumamuili taannoin Ruotsista Suomeen ja pääsi heti hra YLIjohtajaksi varsin makoisaan työpaikkaan, missä lienee myös passeli päikkärisohva työhuoneessa. Eläkehuoletkaan eivät taida mieltä painaa? 

***
Hyvät ruotsalaiset! Kuinka te saatoitte päästää Vartiaisen kaltaisen miljardin taalan aivon karkaamaan tänne lahden taakse? Kysymyksessä oli varmasti suuremman luokan ruotsalaiskansallinen tappio. Vai voiko Ruotsissa enää puhua jostain vanhakantaisesta kansallistunteesta, mikä saattaa olla sopimatonta maailmankansalaisille?

Nythän on huhuttu siitä, että Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg olisi ehkä? tulossa Suomen hallituksen talousneuvonantajaksi. Ottaisitteko kiltit ruotsalaiset Vartiaisen vaihdossa takaisin, edes osamaksuna? Teillähän on siellä nyt demarivetoinen hallitus, joten niinikään demaritaustaiselle ajatusten mammutti Vartiaiselle löytyisi sieltä taatusti sopivia tehtäviä.

Vartiainen voisi vaikka ponnahtaa siellä sopivin väliajoin tv-studioiden kuvauslamppujen paisteeseen kuin kägönen seinäkellosta julistamaan ilosanomaansa: "Lisää maahanmuuttoa, lisää maahanmuuttoa, lisää maahanmuuttoa..." 

Senkin uusimman, vähän teennäiseltä kuulostavan pointin maahanmuuton muka työperäisyydestä voisi siellä Ruotsissa hyvin puheista unohtaa. Yksi ainoa lääke pätee siellä lännen ihmemaassa joka vaivaan.

Jos Vartiainen ei vaihdossa riitä, voisimme luopua (tippa linssissä) myös siitä ajatusten akanvirrasta, tästä professori ja taideyliopiston rehtori Tiina Rosenbergistä ja muutamista muistakin täällä toimivista erittäin pätevistä ja sopivista henkilöistä , joilla olisi myös ruotsalaisiin eri tehtäviin tarvittava kielitaito hyvin hanskassa! Näin on! Ja sama ruotsiks.

***
Lisäyslinkit 13.10:

"Vai luuleeko joku ihan oikeasti, että roudaamalla maahan alhaisesti koulutettuja suomen kieltä osaamattomia ihmisiä meillä lähtee kasvuun mikään muu kuin valtion ja kuntien sosiaali- ja terveysmenot, samalla asumisen hintaa entisestään nostaen?" Näin kysyy luottoluokitusta koskevassa kirjoituksessaan Juhani Huopainen.

"Kannatan rajoittamatonta työperäistä maahanmuuttoa – mutta vasta sosiaaliturvan remontin jälkeen", kirjoittaa blogissaan nimimerkki Tonto Durak.

Vartiainen parantaa, lisää potaskaa .


***

Ei kommentteja: