24.10.2014

Suomi puudelina

Suomi on EU:n ja euroliiton hihnassa tepsuttava puudeli, joka on aina innosta läähättäen toteuttamassa kaikki byrokratiahirviön paukapäisimmätkin direktiivit, korotetut jäsenmaksut ja miljardiosuudet yhteisvastuisiin, mitä niitä onkaan.

Viimeksi virallinen Suomi oli ilolla hyväksymässä pääministerin johdolla kultaakin kalliimmat ilmastosopimukset, joiden vaikutus maapallon ilmaston tulevaan lämpenemiseen tai kylmenemiseen on yhtä tyhjän kanssa.

Mistähän Suomeen saataisiin lisää oman pienen maan ja kansan etua ajattelevia, edes jokseenkin rehtejä politiikkoja?  Sellaisia päättäjiä tuntuu nyt nousevan unionin suurista jäsenmaista, kuten iloisesta Italiasta, ei niin iloisesta Ranskasta, sekä himpun verran jo äksystä Britanniasta.

On Suomessakin joitakin selväjärkisiä poliitikkoja, jotka eivät aina nuoleskele töikseen unionin kaunista peppua, vaan he ovat oikeasti demokraattisia eli ajattelevat jopa kotimaansa ihmisiä, jotka ovat heitä äänestäneet. Selväjärkisiä poliitikkoja meillä on kumminkin aivan liian vähän. Onko Suomi jo menetetty maa?

Pientä toivoa on sentään olemassa, sillä joku noista mainituista suurista EU-maista saattaa piankin sanoa Brysselin kymmenilletuhansille kallispalkkaisille keikareille ja Frankfurtin keskuspankille, jotta pitäkää tunkkinne! Silloin Suomikin voi pelastua. Ehkä Suomi vielä voi selviytyä, kaikista kieroista poliitikoistaan huolimatta. Pitkä tie sekin tulee olemaan, mutta pitkästä marssista on jossain muualla saatu lopulta hyviäkin kokemuksia.


***

Ei kommentteja: