Heikäläiset eivät usko myöskään maahanmuuton yleiseen maata vahvistavaan vaikutukseen.
Tätä mieltä olisi jutun pohjana olleen pikkuruisen kyselyn mukaan myös pääosa kaikista suomalaisista. Intrigööri on samaa mieltä kuin suomalaisten enemmistö ja muut perussuomalaisia äänestäneet, yms. ihmiset.
Oudolta kyllä tuntuu, että esimerkiksi kokoomusta äänestävät, korkeasti koulutetut ja suurituloiset olisivat hyväuskoisempia tai tyhmempiä kuin köyhemmät tavikset. Uskottava kai se on, kun kerran sellainen tulos on kallupissa saatu. Ja on siitä näyttöä tosielämästäkin.
Akateemisuutta ja paremmuutta kovasti korostaville ihmisille uppoaa usein mikä vain puppupuuro, sopivilla mausteilla. Vasureille ja vihreille kysymys on aatteesta, niin on koviskokoomuslaisillekin.
Halpatyövoiman ja uuden rasitusväestön jatkuvalla roudauksella saadaan kyllä kotimainen rupusakki lopullisesti kyttyrään. Tavisvanhukset ja pitkäaikaistyöttömät on jo paljolti alistettu. Parin sukupolven jälkeen puhtaasti kotimaista rupusakkia ei enää ole.
Suomi kaikkine rupusakkeineen monietnistyy. Sitten koko rupusakista ei enää tarvitse paljon perustaa, sillä jo nyt hiipuva hyvintointimme entistyy edelleen ja kuihtuu pois. Ehkä sentään paremmiston herkkä unelma eli kurjien armopalat pitkine leipäjonoineen jäävät jäljelle? Rikkaat pääsevät pitämään keskenään hyvänmielisyyskekkereitä ja lahjoittelemaan satumaisia summia melkein kuin suurjenkkilässä.
Maan rajoja ei sitten joskus enää voida sulkea, jos sellaisia vielä on. Muureja ja verkkoaitoja kyllä nousee paremman väen ja epämääräisten rähinäporukoiden asuinkorttelien välille.
***
2 kommenttia:
Niin se vain menee: mitä enemmän sivistystä, sitä helpommin menee halpaan jos kysymys ei ole omasta korkealentoisesta kokemuspiiristä.
Ikävä kyllä tuonkin asian on saanut joskus huomata lähipiiristään. Itsellä ei siinä suhteessa huolet paina, koska aikoinaan oli niin kiire töihin, että piti vain tehdä ja oppia eli käyttää omaa päänuppia. Ennen sitä vain ruvettiin vanhempien duunarien opastuksella aika moniin hommeleihin, joihin päästäkseen pitää nykyisin suorittaa jokin tutkinto. Ennen ei sentään tarvinnut opiskella työttömäksi, mitä on tosi surullista sivustakin seurata.
Lähetä kommentti