28.10.2016

Stubbista talousguru

Politiikka syö miestä, mutta ehkä talouspolitikka parantaa?

Kansanedustaja Alexander Stubb kansainvälistyy vauhdikkaasti mm. kirjoittamalla kolumneja Financial Timesiin, kertoo Taloussanomat. Politiikka osaa pätevöittää uutteran luonnollisen henkilön vaikka mihin uusiin vaativiin tehtäviin. Stubbillahan kyllä meriittejä riittää pääministeriydestä lähtien. 

Arvostetussa talouslehdessä luulisi arvostettavan eniten Stubbin kautta Suomen valtiovarainministerinä viime ja toissa vuonna. Intrigööri muistelee, että hra Jyrki Katainenkin, nykyinen EU-komission apukomissaari määriteltiin aikoinaan, kuinka ollakaan, samaisen FT-lehden sivuilla, Euroopan parhaaksi valtiovarainministeriksi. Se oli ennen kuin Jyrkistä mutjautettiin pääministeri. Niin se kokoomus vie ja maailma kutsuu poikiaan.

Intrigööri ei moiti Stubbia hänen uudessa sivutoimessaan etukäteen. Kyllä sitä ihminen venyy vaikka mihin huikeisiin suorituksiin, kun yritystä ja tahtoa riittää. Itse en ole kuitenkaan pitänyt Stubbia erityisenä talousviisaana, sillä hänen luonnikkaimmat lahjansa viittaisivat enempi vaikka kestävyysurheiluun. 

Minkä urheilutoimittajan kansainvälinen lehdistö kovan tason triathlonisti A.Stubbissa menettää! Mutta ehkä tämä uusi uraratkaisu ei ole vielä lopullinen? 

***
Lopuksi lainaus Esko Seppäsen blogista 14.3.2018:
"Jyrki Katainen kävi ensimmäisen kerran nuorena teinipoikana tutustumassa Suomen eduskuntataloon minun vieraanani.  Toivottavasti hänestä ei tullut poliitikkoa minun myötävaikutuksellani. Jos on tullut, pyydän Suomen kansalta anteeksi. Olen tehnyt syntiä."***

Ei kommentteja: