30.10.2016

Härski, härskimpi musta lista

Vihreän mustan listan otsikko.
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö suomii Verkkouutisissa Timo Soinia ja persuja. No, se ei ole uutinen, mutta vähän sen tapainen on, että Ville motkottaa Timolle persujen taannoisesta mustasta listasta eli Matti Putkosen listasta, mikä oli Villen mielestä härskimpi juttu.

Vain pari päivää sitten demarien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman keräsi laajasti moitteita ja julkisuutta eduskunnan puhemiehelle toimittamistaan puhujalistoista. Antti halusi määrätä ja häärätä, kuka demarien omista edustajista saa milloinkin puhua. Myös Soini loihe moittimaan LIndtmanin menettelyä ja vielä ihan julkisesti kansantelevisiossa.

Ville ei nyt muista tai ei muistele, että on sitä mustia listoja kirjoiteltu väärämielisistä kansanedustajista vihreässäkin puolueessa. Puolueen virallinen äänenpönkittäjä Vihreä Lanka julkaisi eduskuntavaalien jälkeen toukokuussa 2011 mustan listan kansanedustajista, jotka rohkenivat epäillä ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta.

Ville Niinistö valittiin puolueensa puheenjohtajaksi kesäkuussa 2011,  Anni Sinnemäen jälkeen. Anni on sittemmin luovinut ylös politiikan tuulissa ja uhriutunut Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Vai onko hän jo apupormestari?

Vihreiden musta lista on otsikoitu ihan sillä nimellä. Mustalle listalle pääsi Iltsikan vaalikonevastauksien perusteella viisi kepulaista ja neljätoista persua. 

Vihreän Langan kunniaksi on sanottava, että lehti toimii rehdisti. Olin joskus postannut asiasta, eikä minulla ollut tallessa kuin tekstikopio kevään 2011 jutusta. Kirjoitin asiasta uudestaan viime vuoden elokuussa, eikä juttua enää löytynyt vanhan linkkini takaa. Nyt se löytyi, olisiko juttu palautettu ulkoasu-uudistuksen takia? Listausjutulle löytyi jälkijorinatkin.

Politiikassa vuoroin vieraissa käydään. Ja kisataan vaikka siitä, ken on maassa kaikkein härskein, siis kulloinkin ja politiikassa.


***

Ei kommentteja: