3.11.2012

Jouluksi sika murhataan

Wanhan itsenäisen Suomen kansakouluissa oli semmoisiakin aineita kuin kaunokirjoitus ja ainekirjoitus ja niitä opetettiin niin köyhän töllin kakaroille kuin talollisten ja muun herraskaisemman väen lapsosille. Joulun alla eräs kansankynttilä eli kansakoulun opettaja laittoi oppilaansa kirjoittamaan "aineen" jostain jouluisesta aiheesta.

Eräs oppilaista osoitti olevansa tiivistämisen mestari, tämä vakaa maaseudun poika kirjoitti ytimekkäästi ja omasta kokemuspiiristään vihkoonsa yhden ainoan lauseen: "Jouluksi sika murhataan."

Tarina ei kerro, miten opettaja arvosti tuota suoritusta, joulun lyhintä asia-ainetta. Ehkä hänellä oli huumorintajua ja hän suositteli kirjoittajalle toimittajan uraa? Wanhan ajan uutistoimittajat olivat hekin tiivistämisen taitureita, sillä mutkikkaista asioista, paksuista pumaskoista piti nopeasti tiivistää muutaman lauseen uutinen, korkeintaan jonkin normiliuskan verran. Silti siinä uutisessa piti silti olla kaikki oleelliset asiat.

***
Tuskin touhut ovat nyt digitagi-aikanakaan sinänsä muuttuneet. Intrigööristä tosin tuntuu siltä, että toimittajat tunkevat kovin kärkkäästi omia mielipiteitään ja asenteitaan juttuihin ja jopa uutisiin. Tuo tunne voi johtua siitäkin, että some pursuilee mielipiteitä ja kommentteja myös kaupallisen median sivuille. 

Moni ns. uutinenkin saa alkunsa jonkun kellokkaan mielipiteistä. Eipä ihme, että uutisetkin lilluvat sekametelisopassa juttujen ja mielipidekirjoitusten liemessä. Huuhaa sekoittuu tosiasioihin ja mikä se tosi milloinkin kenenkin mielestä on.

Someilua tässä tulee itsekin harrastetuksi, kun tämmöisellä syrjäänillä ei ole nyt muitakaan rautoja tulessa. Yhden pikku blogin tiimoilta ei voi harrastaa uutishankintaa. Niin pöllö en minäkään ole, että lähtisin soittelemaan ja viestittelemään työn ja toimen raskauttamille ihmisille jonkin intrigöörin blogin nimissä.

Netistä löytää kyllä muuten jutun tai kirjoituksen aiheita yhtä paljon kuin on tähtiä galaksissa. Omien juttujen teossa, oikeista uutisista nyt puhumattakaan, netti voisi olla korkeintaan apuna. On vain tyydyttävä kirjoittelemaan julki eri asioihin liittyviä omia näkemyksiä.

* * *
Mutta takaisin tuohon jouluisen sikamaiseen teemaan eli jouluksi sika murhataan. Juicekin viritteli tuolta pohjalta mainion joululaulunsa. Intrigöörin sikamaiset ajatukset kohdistuvat nyt kokoomusnuorten piireistä ulos livahtaneisiin rodunjalostusoppeihin. Joku ajatusten liri sieltä huuteli, että "on järjetöntä tukea heikomman aineksen lisääntymistä lapsilisin". Muitakin tuon tapaisia päästöjä on noista piireistä putkahdellut.

Jotenkin se tässä säväyttää, ettei kaikkia sen sortin ajatussikoja ole nykymaailmassa vielä tapettu. Rodunjalostajia löytyy jopa kotoisesta Suomesta ja vieläpä viime aikojen johtavan kotimaisen puolueen jälkikasvusta. Pelottavaa tässä on se, etteivät nuo koltiaiset suinkaan ole ajatuksineen yksin. Paitsi, että saman suuntaisesti ajattelevia koltiaisia on monta, tuommoinen omaa ylivertaisuutta ja toisten ihmisten huonommuutta korostava ajatusmaailma voi juontua vain omasta kodista ja lähipiiristä. 

Euroopan lähihistoria on pullollaan mielipuolisia esimerkkejä siitä, miten jokin rotuoppi, eugeniikka tai toisia sortava aattellisuus voi tarttua ihmisiin ja mihin se voi johtaa. Ei tarvitse palata Hitlerin ja Stalinin keskitysleireihin ja murhakommandoihin asti. Rotu, uskonto ja isänmaa sekoittuivat järkyttävästi myös entisen Jugoslavian sisällissodissa, eikä niistä ajoista ole kauan, kuohunta ja suru jatkuvat siellä vielä pitkään. Rotuoppien takana piilee aina myös kansanmurha, vaikka noita oppeja viskeltäisiinkin julki vain puolihuolimattomasti, kaikkein tyhmimpien ihmisten puheissa.

Tekisi mieli sanoa, että täysin epäonnistuneen kotikasvatuksen tuloksena pitäisi näissä kokoomuksen yksittäistapauksissa periä lapsilisät takaisin valtiolle. Vastahan noille koltiaisille itselleen maksettiin lapsilisiä. 

Jos nk. paremmisto alkaa mäläytellä ääneen rodunjalostuksesta, se on merkki vakavasta yhteiskunnallisesta rappiosta. Samaisten piirien mielestä suomalaisten yritystenkin pitäisi joukolla siirtyä vaikka Viroon, etteivät ne joutuisi maksamaan veroja, joilla elätetään yhteiskunnan loisia jälkikasvuineen.

***
Kokoomus puhui viime eduskuntavaalien alla paremminvointivaltiosta. Se oli tietysti hämäystä, sillä oikeasti he halusivat vain vahvistaa jo valmiiksi paremminvoivien ihmisten valtiota. Samalla kokoomus haluaisi nujertaa kiusallisen demokratian rippeetkin viemällä Suomen jättimäisen valtionvelan voimalla Euroopan tulevan liittovaltion alaisuuteen, osaksi neljättä valtakuntaa.

Lopulta Suomessakin lienee käytettävä koko valtion omaisuus ja ainoa merkittävä kotimainen julkinen pääomakasauma eli eläkerahastot valtion velkaantumisen maksuun. Jos eläkerahastot laitetaan vakuuksiksi, sinnehän nekin hupenevat. Siinä samalla tapahtuu suuri kansallinen puhdistus eli tulonsiirto ylikansallisille pankeille muiden Euroopan kriisivaltioiden velkojen maksun nimissä. Tämä kehitys on hyvässä vauhdissa ja juuri siihen pyrkii ylikansallinen kokoomus.

Vihervasemmisto ei näytä pahemmin älisevän kokoomusnuorten hörinöistä, toki muutamia virkistäviä poikkeuksia on blogeissa näkynyt. Toisaalta Suomen laitaoikeistokaan ei juuri korota ääntään vihervasemmiston yltiösuvaitsevuutta vastaan, eikä ainakaan isokamu kokoomus apupuolueineen. Harmaata taloutta ja ulkomaista, sekä kotimaista halpatyövoimaa tarvitaan, muuten eivät bisnekset pyöri. Tämänhän allekirjoittaa tunnetusti ainakin kielipuolue rkp.

Kokoomuksessa tiedetään, että kaiken yltiösuvaitsevuus ja -hyysäys loppuu siinä samalla, kun rahatkin loppuvat. Mutta päättyykö kova oikeistopolitiikka siihen? Ei pääty, vaan silloin kova komento vasta alkaa, lapsilisien maksatuskin taitaa päättyä sen siliän tien, joten köyhien lapset joutuvat kerjuulle.

Voi vain aavistella, millaiset hyiset tuulet Suomessakin taviksille ja köyhille puhaltavat, kun maan ja valtion ennen melko vahva taloudellinen pohja on nujerrettu. Järkyttävintä on, että Suomen puhdistukseen osallistuu kokoomuksen lisäksi muukin poliittinen valtaeliitti demarien johdolla. 

Kannatetaanko rodunjalostusta ja muita äärioikeistolaisia arvoja todella  hyvinkin paljon muissakin puolueissa kuin kokoomuksessa? Köyhät eivät ainakaan olleet 90-luvulta lähtien demarien syleilyssä, mihin kyllä mahtuu aina ay- ja eu-eliitti. Sikspakkihallitus se vain jatkaa tyhmän tyytyväisenä sekametelisoppansa hämmentämistä.

* * *
Meidän hallintoalamaisten huomio kiinnittyy usein melko toisarvoisiin asioihin. Intrigöörin mielestä on se ja sama, käyvät suomalaiset Hornet-pilotit harjoittelemassa Islannin aluevesillä muutamina viikkoina joskus 2014 tai eivät. Jos käyvät, se pitäisi tehdä yhdessä ja vaikka sekaosastona ruotsalaisten kanssa. 

Paljon Islannin valvontaa hullumpi juttu olisi ollut laittaa Suomen Hornetit viime vuonna lentelemään Libyan ilmatilaan ilman siellä tarvittavaa ilmasta maahan -aseistusta. Naton ilmasotakone Gaddafinkin viimeisen pakomatkan pysäytti. Uusiin sotakoneisiin meillä ei liene oikeasti varaa, ei ilman Nato-jäsenyyttä, jos sittenkään, joten "nautitaan" nyt näistä nykyisistä herhiläisistä. 


* * *

Ei kommentteja: