18.10.2014

Suomi kuristaa kehitysmaita

Suomella on tiukkis
velkalinja.
Kokoomuksen ja demarien vetämän jallituksen tiukan velkakurin takia Suomella ei ole muualla EU:ssa mitenkään leppoisa maine. Suomi on taannoin jopa tökerösti pullistellut esimerkiksi suurelle teollisuusmaalle Espanjalle hyvällä luottoluokituksellaan, mikä rapistuu hyvää vauhtia, kuten koko maa. 

Olisimme jo itsekin unionin tukipakettien tarpeessa, ainakin Venäjän pakotteiden takia. Köyhimpien kansalaisten ruoka-avulle meillä olisi koko ajan kysyntää.

Intrigööri kävi aamulla vilkaisemassa Voima-lehteä, koska sen pieni toimituskunta on kuulema irtisanoutunut kai firman rahapulan takia. Irtisanomisuutisia on maassa viime aikoina ollut niin paljon, että sivullistakin jo hirvittää. Harvinaisempaa on tällainen työpaikalta uloskävely, mutta mitä sitä kukaan olisi olevinaan töissä, jos firma olisi vain maksavinaan palkkaa.

Voima-lehdestä huomasin, muualta en ole sitä hoksinut, että "fasistinen" Suomi on jatkanut valtioiden äärimmäisen tiukan talouskurin puoltamista myös YK:ssa. Suomi on yhtenä kuudesta EU-maasta vastustanut YK:ssa ylivelkaantuneiden maiden velkajärjestelyn kehittämistä. Onneksi itse asia taitaa edistyä.

***
Suomi jakaa hurskastelevasti miljardin vuodessa kehitysapua kehitysmaille ja heittää kevyesti toisen miljardin vuodessa byrokratiahirviö EU:n Moolokin kitaan, yms, jms. Silti täällä kannatetaan sellaista meininkiä, että köyhimmiltä mailta ja niiden ihmisiltä kiristetään pois vaikka viimeisetkin siemenviljat.

Tunnetuimpia esimerkkejä pahasti ylivelkaisesta maasta on "itkevä" Argentiina, joka ei näytä lainkaan pääsevän jaloilleen, koska sen valtion suuret velkojat eivät yhtään tingi vaatimuksistaan, eivät edes velkojen koroista. Kreikkakin on vain Kreikka, vaikka unionissa aina kehuskellaan kovasti heti, jos siellä vallitsee hetkittäin jossain asiassa vähänkin normaali meininki.

Suomi se hankkii kovalla tohinalla lisää kovisvaltion mainetta, vaikka sen omassa valtiontaloudessa ajetaan vuodesta toiseen velkarattaat kolisten. No, tämä linjahan on meitille taviksille jo tuttu. Valtio ei päättäjiämme mielestä ole ihmisiä varten, vaan päinvastoin. Kansaa ei koskaan oikeasti kuunnella. Näinhän on myös naapurissamme, entisessä emämaassamme Venäjällä. Uraaa!

Putinin Venäjäkin asettui YK:n äänestyksessä köyhimpien maiden kannalle! Voi itku!

Laitan tähän linkin Voima-lehden juttuun. Asiaa sitä sielläkin osin kirjoitellaan, kuka sitä nettilehteä jatkossa kasaakaan.


***

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Saksa pelasti Suomen markan 1990-luvun alussa. Kun seuraa Suomen päätöksiä sen jälkeen, Suomi on lähes poikkeuksetta tanssinut Saksan pillin mukaan. Niin tässäkin asiassa. Onkohan tästä jokin sanallinen/sanaton sopimus, vai onko kyseessä peräti keisarillisen Saksan Das neue Ostland -suunnitelman toisinto.

intrigööri kirjoitti...

Minullekin tuli marssilaulun tahdit mieleen, kun olin postannut jutun. Aattelin sitäkin, että noinko tässä myös peesataan amerikkalaisia sen tulevan vapaakauppasopimuksen takia. Pitäis kysyä joltain viisaammalta.
Suomella ei ole itsenäistä linjaa missään tärkeässä asiassa. Pian kai ollaan Saksan & EU:n lisäksi myös globaalien suuryritysten sanelun alla.
Minusta Suomen pitäisi olla enempi muiden Pohjoismaiden kanssa samassa ruodussa, joistakin ruotsalaisista kummallisuuksista huolimatta. Mutta ainakin erään puoluejohtajan mielestä koko pohjolan yhteistyö on silkkaa hevonkakkaa.

Unknown kirjoitti...

Tuota USA-kytkentääkin ajattelin. Sekin on mahdollinen osasyy Suomen kantaan.

Toisaalta ajattelen pragmaattisesti, että koska itäisen Euroopan asioista päätetään edelleen Saksan ja Venäjän kesken, Suomen on syytäkin olla kuuliainen Saksalle. Minäkin liputan pohjoismaalaisuutta, kuten Hägglundkin tuoreessa kirjassaan.

intrigööri kirjoitti...

Joo. Ei oo ihan helppo laji tuo kansainvälinen politiikka. Saksa on EU:n tärkein valtio, joten siihen sopiva askellaji täytynee meilläkin olla. Toisaalta minusta on hyvä, että pressa Niinistö ja rauhanohjus Tuomioja ovat pitäneet keskusteluja yllä Venäjän johdon kanssa.
Ei me tästä Euroopan nurkasta mihinkään päästä. Tuli mieleen nekin lennokkaat ajat, kun Jeltsin ja Kohl ajelivat Moskovassa yhdessä suomalaisella Bella -veneellä, jos oikein muistan, siinä oli jotain herkkää.