28.5.2016

Elinan hurma


Jos intrigööri olisi kokoomuslainen, se äänestäisi puoueen uudeksi puheenjohtajaksi Elina Lepomäkeä. Miksikö? No siksi, että Elinalla on kokoomuksen kolmikosta eniten sitä mitä munaksi sanotaan.

Elina on tiettävästi pärjännyt kansainvälisen pankkimaailman pyörteissä, missä hänen sanotaan keränneen maallista hyvää ainakin itselleen. Se jos mikä osoittaa henkilökohtaista osaamista, ihan muuta kuin löysiä mainostoimistoissa suhmuroituja mielikuvia.


Entiseltä kykypuolueelta voisi hallituspuolueena ja rahaministerin postin haltijana odottaa löytyvän kovan tason talousosaamista. Sitä todella tarvitaan, jotta suomalaisen politiikan yrittämiselle ja työnteolle tarjoama pelikenttä saataisiin edes jonkinlaista nousua edellyttävälle tasolle.

Suomen itsenäinen päätösvalta on, kuten tiedämme, huvennut hullun pitkälti lähinnä maailman raharuhtinaita edustavalle Brysselin kalifaatille. Stubb ja Orpo edustavat molemmat Kataisen aloittamaa myöntyväistä nyökyttelylinjaa, missä suostutaan etukenossa aivan kaikkeen, mitä Junckerin tuhokomissiosta ikinä sanellaan.


Intrigööri pilasi juuri huonon aamupalansa lukaisemalla Kauppalehdestä selkeän artikkelin siitä, että kaikkien veloistaan raportoivien maiden keskimääräinen velkalasti nousi viime vuonna 230 prosenttiin kokonaiskansantuotteesta.


Unionissa ja Suomessa tuijotetaan pelkkää  talouskasvua, vaikka maiden velkamäärät vain jatkavat paisumistaan. Reippaan talouskasvun ihmettä ei putoa kuin mannaa taivaasta kaikille EU-maille, vaikka sitä kuinka pitkään odottaisi. Pysähtyneisyyden suma pitää saada liikkeelle alavirtaan päin, eikä Suomi saa enää olla vettyneenä tukkina siinä seassa.

Suomen  kokonaisvelka nousi kuulema viime syksynä 246 prossaan bkt:sta. Maamme julkinen velka on monista johtavien kokoomuslaistenkin esittämistä sairasmies- ja kreikkavertauksista huolimatta pysynyt melkein raameissa, noin 60 prosentissa. Joitain selviytymisen mahdollisuuksia Suomella vielä olisi, ennen kuin painumme maksajavaltiosta toisten holhottavaksi. 


Hiukan kyllä edes lohduttaa se tieto, että myös taloustaidoista kadehdittu naapurimme Ruotsi ui karmeassa velkalastissa.


Kokoomus on tärkeässä asemassa Suomen pelastustalkoissa, eivätkä mitkään asiat pelkillä hallintovatuloinneilla parane. Nyt tarvitaan oikeaa talousosaamista. Lisäksi kaivattaisiin suurten kokonaisuuksien tajuamista ja eduskuntaan Suomi-puoluetta kaikkien päivänpoliittisten päästöjen yläpuolelle.


Siis valitkaa kokoomuslaiset Lappeenrannassa vajaan kahden viikon päästä puheenjohtajaksi todellisuudentajuinen Elina, eikä enää yhtään virnuilevaa tuhnustelijapoikaa!

Siis kehiin uusi SLS-hallitus, eikä SOS! Muuten intrigööri alkaa monien muiden tavoin epäillä vakavasti kokoomusta salaliitosta Suomen itsenäisyyden ja hyvinvointivaltion lopulliseksi romuttamiseksi. Vai onko se enää mikään salaliitto?

Tarvitsemmeko todella lisää tällaisia poliitikkoja? Linkki postaukseen.***
Ps. Kokoomuksen puoluekokouksen alla jännitys sakenee: Nähdäänkö Lappeessa 10. - 12. kesäkuuta lopulta ehdokaspari Akselin tai Alexin ja Elinan häävalssi Holiday Club Saimaan parketillaVai mennäänkö koko viikonvaihde Orpopojan valssin tahdissa? Elinaa ei kai jätetä seinäruusuksi kokkareiden kekkereissä?

Ei kommentteja: