23.5.2016

Grilli kuumaksi, posti tulee!

Komea postiauto ja postimiehet
vanhan hyvän ajan Suomesta.
Jokohan postin laariin tai massiin pian sataa maaseudulla, jossa posti ryhtyy kuskaamaan perille nettikaupasta tilattuja ruokakasseja? Linkki Maaseudun Tulevaisuuden uutiseen.

Maaseudun pitkät postireitit eivät lie olleet kovin tuottoisia. Mutta ruokaa ja juomaa tarvitaan maallakin, missä ihmisten kauppa-asiointi on usein kallista ja vaivalloista. Uusi palvelu kuulostaa tarpeelliselta, posti saa uusia maksavia asiakkaita.

Posti hoitelee kai pian monta ihan uutta juttua, joista ruoan kuljetus ei liene vähäisimpiä. Ehkä maalla asuvat ja mökkiläisetkin voivat vielä tilata ruoan ja kepukaljan lisäksi myös viinat Alkosta? Viinakaupan ovi saattaakin käydä jatkossa harvemmin, jos ja kun viinejä, sekä vahvempia kaljoja siirretään ruokakauppojen valikoimiin. 

Posti ja Kesko ja Alko ne yhteen soppii, pannaan ne yhteen koppiautoon... Ne ja tuhannet muut nettikaupat! 

Maaseudulla myös palveluliikenne on pitkälti taksien varassa. Olisiko jopa vanhoilla hienoilla ja takuulla kirkkaan keltaisilla postibusseilla vielä käyttöä joillain reiteillä? Vai tulisiko takseille ja postille nuijasota?

Ps. Oikeus- ja kohtuus blogissa väitetään, että alkoholin etämyynti on laillista, tuotteiden verot ja kuljetus kuuluvat myyjälle, eivätkä asiakkaille. Linkki blogikirjoitukseen.


***

Ei kommentteja: