15.5.2016

SOS-hallitusSuomen SSS-hallituksesta saattaa piankin tulla SOS-hallitus. Sipilä-Stubb-Soini muuttunee Sipilä-Orpo-Soiniksi. Uusi trio on sitten maan tilanteeseen sopivasti SOS-hallitus! Kolme kovaa voisivat olla myös Turpo, Orpo ja Urpo. 

Neljäs veljes, se Jurpo, joutuu nyt pelipöydästä takapiruksi, mutta eipä hätää - kyllä kultalusikoita riittää! Eikä sitten mulla muuta kuin Suomi nousuun! 

( Lisäys 11.6: Näin on, sillä Petteri Orpo valittiin puheenjohtajaksi ja hän kertoi ottavansa haltuunsa kokoomukselle kuuluvan rahaministerin salkun. )

SSS-hallitus on tullut tunnetuksi eritoten siitä, että se haluaisi yksityistää ja pistää lihoiksi, eikun yhtiöittää ja myydä, ei vaan jalostaa toimivaksi ja tuottavaksi, kaiken mitä valtiolta ja kunnilta irtoaa.


Mutta mitäs sitten tehdään, jos jokin julkinen toimija ei olekaan yhtiönä toimiva tai tuottava? Ehkä se yhtiöitetty jokin on vain kupattu kuivaksi luita myöten, mutta silti se voi olla liian suuri tai vaikea kaadettavaksi? Tuleeko sitä jokin valtiollinen zombie?


No eiköhän siinä tapauksessa yksityinen yhtiöomistus tai koko yksikkö siirretä jollain näppärällä kepulikonstilla kiireesti valtiolle. Tuolloin sovelletaan ns. Talvivaara-mallia eli kyllä kansa maksaa.


Ja kuten jälkisosialistisessa yhteiskunnassamme on yhä tapana, asiaan liittyviä aiempia yksityisiä ja yhtiötoimijoita rangaistaan tuntuvasti, erityisesti yrittämisestä ja työllistämisestä. 


Näin meillä Hölmölässä. S O S. Mutta uurnilla tavataan - ainakin tuhkauurnilla!


Lisää kokoomuksesta: Elinan hurma.


***

Ei kommentteja: