16.5.2016

Kokoomus pörssiin?

Jotkut kokoomuslaiset kellokkaat näyttävät puoluekokouksen alla olevan huolissaan puolueensa linjasta. Mitä suotta, sillä ei kokoomuksella ole ollut mitään linjaa kymmeniin vuosiin, mutta aina vain ihmeen monet äänestäjät haluavat olla porvareita ja järjestää kekkereitä.

Tiettävästi kokoomus aiotaan ensimmäisenä puolueensa maailmassa listata suoraan pörssiin. Puolueesta löytyy myös kovan pörssipelin asiantuntemusta. Kokoomusosake olisi nimeltään porvari ja sen nimellisarvo olisi yksi euro.

Aikomuksena lienee tehdä porvarista uusi oikea kansanosake ja listautumisannin määrä olisi miljardi osaketta. Tuon hintaisia osakkeita olisi taviksillakin varaa ostaa ainakin vähäsen. Tietenkin ihmiset suojaisivat omistustaan äänestämällä aina ja vain kokoomusta.

Luultavasti uudella porvari-osakkeella pitäisi olla rajoitettu eli suunnattu anti, etteivät ne kaikki päätyisi vilauksessa esimerkiksi hra Trumpin plakkariin.

Kyllä siinä persutkin puolueensa ehkä viimeisellä jytkykaudella kertyvän omaisuuden ja sen suojauksen kanssa kalpenesivat. Mutta ehkä persut ostaisivatkin takataskuun paljon porvareita kuin varakangasta rullalle?

Persuilla on riittänyt nielettelemistä siinä, ettei jytkypuoluetta millään ikinä tahdota suvaita riemusuvakiston ja sen ruokkiman median jyrkkispiireissä. Kokoomus entisenä kovana oikeistopuolueensa hallitsi tuonkin pelin jo varhain nimeämällä mamut kamuiksi. Mamuista tuli silloin kokoomuksen kamuja.

Vastavetona persut kai harkitsevat mamujen tai matujen nimeämistä ystävällisesti Vanhoiksi Veikoiksi?

Kepun vastaveto kokoomuksen uuteen rynnistykseen lienee, että kahdeksantoista sote-alueen sijasta saadaan saman verran kepu-alueita. Ilmaiskupongeilla kaikki alueilla asuvat pääsisivät ainakin hammastarkastukseen.

Kepu saattaa hakea näkyvyyttä ja ihmisläheisyyttä sitenkin, että ainakin pienempien paikkakuntien keskustat nimettäisiin kansanomaisesti Kepuiksi. Paikallisbussien otsikoissakin lukee ehkä vastaisuudessa keskustan sijasta kepu. Jos kylästä on jäljellä vain keppanabaari soratien mutkassa, sellainen karttapaikka nimetään puolueen kunniakkaiden perinteiden mukaan Alkioksi.

Täältä tähän.


€ € €

Ei kommentteja: