30.8.2012

Hallitus kehittää kehittämistä

Todella yllättävä uudistus!
Valtakunnanjohtaja Jyrki Tapani Katainen kertoi tänään hallituksen budjettiriihen tiedotustilaisuudessa, että hallitus antaa vahvan ukaasin kaikille kunnille ja hoitolaitoksille hoitaa kaikkien kotona tai laitoksissa asuvien vanhusten asiat kuntoon. Rahaa ei tietenkään isommalti anneta, eikä mistään hoitajamitoituksesta sovita, eikä muutakaan tehdä. Jos kunnat eivät ukaasia usko, annetaan sitten joskus myöhemmin joku asetus jostakin asiasta.

Kataisen mielestä meillä on vahva usko siitä, että pystymme pääsemään selvästi parempiin tuloksiin joissakin asioissa. Hän korosti, että olemme kyenneet vaikeassa tilanteessa kyenneet
neuvottelemaan sovun myös vanhustenhuoltolaista.

Valtiovarainministeri Jutta Pauliina Urpilaisen mielestä vanhuspalvelulaki on yhtä merkittävä uudistus kuin kansanterveyslaki ja peruskoulu olivat aikoinaan.

"Meillä on nyt tehty vahva arvovalinta, jolla vanhusten hoitoon panostetaan", hän sanoi. "Budjetin kehysmenoja lisätään 20 miljoonalla eurolla, mikä on erittäin merkittävä ratkaisu."  (Kehyksethän ovat sellaisia, mitkä eivät mahdu raameihin.)

Kunnille asetetaan nollatoleranssi hoitajaresurssien alimitoitukselle, jos nimittäin kunnissa tilannetta nykyisestä 0,5 hoitajasta, tai sinne päin, per hoidettava vielä huononnetaan.  Jos niin kuitenkin tehdään, ei hallitus aio välittää siitä pätkääkään ainakaan ennen vuonna 2015, jolloin remmissä onkin jo uusi hallitus.


Valtiovarainministeri Urpilainen korosti tiedotustilaisuudessa, että hallituksella oli kyky löytää yhteinen näkemys haastavissa asioissa vaikeina aikoina. Hallituksen on tehtävä päätöksiä ja ne pitää panna täytäntöön. Hallitus myös tekee kasvupanostuksia rakenteellisten uudistusten aloittamiseksi. Ja niin edelleen. Ja vielä lisää...

Kuuden puolueen yhteinen hallitustyöskentely on Urpilaisen mielestä on paras tapa vahvistaa suomalaisiin poliittisiin päättäjiin kohdistuvaa (suurtakin) luottamusta. Hallitus uskoo siihen, että Suomi voi paremmin, jos nuorillekin annetaan yhteiskuntatakuu, jolla nuorille taataan kolmen kuukauden kuluessa edes jonkinlainen paikka yhteiskunnassa.

***
Hallitus kertoi infossa torjuvansa rakennemuutoksen tuhoja 10 miljoonalla niillä paikkakunnilla, joilta on ensin päätetty lakkauttaa varuskuntia. Maan homekoulut korjataan kai kuntoon 7 miljoonalla. (Siinä ihmetyössä jäisi toiseksi jo Jessekin leipineen ja kaloineen.)

Loistavia tulevaisuuden visioita luo sekin, että kansalaiset saavat vastaisuudessa maksutonta dataa esimerkiksi ilmatieteen laitoksen säätietojen muodossa.  (Ja tietysti ilmaisjakelussa ovat edelleen päivittäiset raportit ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen tuomista uusista ja jatkuvasti pahenevista globaaleista tuhoista.)

Vihreiden puheenjohtaja korosti vihreitä päätöksiä, joita ilman valtio ei pääsisi  vahvasti tukemaan vihreää taloutta. Tällaista on esimerkiksi laivojen rikkipesureiden rakentaminen tai venäläisen öljyn keräämisen tehostaminen Suomenlahdelta. (Tavoitteena  lienee, että Suomi keräisi ehkä suurenkin osan tarvitsemastaan lämmitysöljystä ilmaiseksi Itämerestä.)

Intrigöörin piti katsoa hallituksen info netistä ja nauhoittaa se raportointia varten, mutta sen verran vastaanotto tökki, ei kyllä teknisesti, että edellä on vain repaleisia kuulohavaintoja ja niiden perusteella tehtyjä kommentteja (kommentit suluissa). 

Mitään oikeaa tolkun asiaa asiaahan infossa ei  kuultu. Kaikki ihmisiä kiinnostavat asiat budjettiriihessä päätettiin kai saman tien salata? Täältä tähän!


* * *

Ei kommentteja: