31.8.2012

Vaalit ja köyhät

Intrigööri aloittaa syksyn kuntavaaleista kirjoittelun ujostelematta puolueellisella vaalimainoksella. Ensimmäinen linkki vie Kunnallisalan kehittämissäätiön julkaisun kaks.fi:n sivuille. Jos juttuun liittyvää lyhyttä videota ei jostain syystä kärsi kuunnella, voi ehkä lukea aiheeseen liittyvän jutun.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini puhuu (sama ruotsiks on kai - Soini betalar):

http://www.kaks.fi/node/1126

Jos kuntapolitiikka ei ota tulille, saman nettijulkaisun sivuilta löytyy pätevää juttua myös suomalaisesta köyhyydestä ja siihen liittyvästä hyvin sliipatusta byrokratiasta eli avun hakijoiden laillistetusta luukutuksesta, lainkaan ihmisarvosta piittaamatta. 


Tutkittavat eli köyhät luonnehtivat Bermudan kolmioksi  kolmiyhteyttä työmarkkinatuki - asumistuki - toimeentulotuki. Siihen kolmioon on moni köyhä vajonnut ja kuollut pois kuleksimasta.


http://www.kaks.fi/node/974


Jutusta löytyy myös linkki Tampereen yliopiston tutkimukseen: "Köyhä byrokratian rattaissa", sekä tutkijoiden haastatteluun. 


Juttua ja tutkimusta on tehty sopparahoilla ja niiden alle elävien ihmisten, mm. yksinhuoltajien, sekä eläkeläisten vinkkelistä. Köyhien määrä Suomessa jää vielä alle miljoonan, mutta miten kauan? Esimerkkiä voi tiirailla vaikka Kreikasta ja Espanjasta, olemme sillä samalla EU:n viitoittamalla velkakuoppaisella tiellä.

Kaks.fi -julkaisun sivuilta löytyy muutakin varmaan hyödyllistä lukemista kuntavaalien alla. Kotikunnissa meillä kaikilla on sentään pieni sauma vaikuttaa äänestämällä. Brysseliin asti tavisten ääni ei kanna, ei sitten millään, ei nyt, eikä ikinä.

Niin ja eikä anneta eilisen unohtua: Märkiä vanhusten vaippoja vain sikspakkihallitukselle, niitä nääs riittää ainakin tämän hallituskauden loppuun asti.* * *

Ei kommentteja: