28.5.2014

Päivän synkistely

Kokoomuksen meppi A. Stubb on vahvasti pyrkimässä kansainvälisen kokoomuksen puheenjohtajaksi ja tietysti saman tien Suomen pääministeriksi. 

Kokoomuksen väistyvä puheenjohtaja ja  pääministeri J. Katainen on tyrkyllä kansainvälisen EU:n tehtäviin, tässä vaiheessa ainakin komission jäseneksi, komissaariksi.

Stubb hehkutti kampanjansa aluksi kokoomuksen kansainvälisyyttä. Mikäpä sitä siinä, mutta kuka maailmalla nakkaa oikeasti kakkaakaan jostain pienestä Suomesta tai sen puolueista muuten kuin isompien mahtajien käskyläisenä?

Suomi kyllä kiinnostaa EU:n federalisteja kasvavien yhteisvastuiden aina nöyränä maksajana.

Suomi kiinnostaa myös Naton esikunnissa puskurivaltiona Venäjää vastaan ja uuden sotaroinan ostajana. Suomalaisia tarvitaan myös osaksi Naton tulevia kansainvälisiä operaatioita, maailmassa on vielä paljon roistovaltioita ja pahiksia listittäviksi. Verta pakkiin!

Jotta kovasti on kansainvälinen meininki kokoomuksessa ja muissakin istuvan hallituksen puolueissa. Poliitikot menevät sinne, mihin isänmaa käskee, isompien isäntien käskystä. Kansalaiset seuraavat tietysti suuria johtajiaan. Kansalta ei kysellä! 

Ehkä piankin näemme kansainvälisen Stubbin Suomen pääministerinä ja kansainvälisen Kataisen Suomen EU-komissaarina? Siitä iskusta ei isänmaalle ehkä enää tule "uusi nousu"!

***
Ps. Onkohan Suomessa jo maailman tai Euroopan eniten hajoillut istuva hallitus? Onko Suomi edes tässä asiassa johtavia valtioita, vaikka pako hallituksesta on vasta kesken? Neljä vuotta näyttää olevan kovin pitkä aika monien poliitikkojen mielestä.


*** 

Ei kommentteja: