7.5.2014

Natsiherkkuja

Karaistuneimmat  meistä ovat jo toipuneet viime vuoden lopun joulutorttukohusta, missä lahden takana asuvat lajitoverimme syyttelivät suomalaisia joulutähtitorttuja rumasti hakaristin muotoisiksi eli natsitortuiksi.

Ehkäpä kyynisimmät toverit ovat jo unohtaneet senkin, että kaikenlaisen syrjinnän jo lähes deletoinut Ruotsi sai ikioman kohunsa hakaristin muotoisista piparimuoteista. Vai olivatko ne sittenkin joulutähden tyylisiä?

Mutta kammottava konditoriarasismi tai -natsismi nostaa aina vain synkkää päätään. Nyt joku onneton kondiittori on mennyt tekaisemaan erivärisiä suklaatikkareita, joilla on miltei ihmisnaamalta näyttävä julkisivu. Rasismia!

Osalla noista pyöreänmuotoisista tikun nokkaan pistetyistä päistä näyttää olevan vieläpä ruskea väritys. Voi kauhistuksen kansankoti sentään! Uskaltaisikohan sanoa, mutta nuo leivonnaiset kyllä näyttävät hyviltä, mutta kukaan tiedostavampi ihminen ei liene rohjennut tehdä niistä makutestiä?

***
Kyllä meidän täällä äärisuvaitsevassa Pohjolassa täytyy olla tarkempana siitä, mitä leipomoistamme maailmalle lähtee. Makeat leipomotuotteet saattavat helposti altistaa myös lapsukaisemme niitä nauttimaan ja samalla ehkä pilaamaan viattoman aineenvaihduntansa ja erityisesti herkän mielensä.

Tarkkana täytynee olla myös jokapäiväisen leipämme ja muiden vakiruokiemme kanssa. Leipiäkin on monenvärisiä. Tiettävästi ainakin Tampereella päin valmistetaan melko ruman värisiä makkaroita. Vai ovatko ne sittenkin kauniita, kun oikein tiedostaa?

Savolainen kalakukko on perinteisesti ja epäilyttävästi ruskeakuorinen, mutta karjalainen lanttukukko on vaaleampi, jos se sitten olisi mahdollisessa rasismissa parempi suuntaus.

***  
Intrigööri kokeili, miten helppoa on muuttaa tavallinen suklaajäätelöpuikko rasistisen näköiseksi pelkällä lusikalla. Moisen hirvityksen toki tuhosin empimättä pistelemällä sen heti tuulensuojaan. Mutta älkää hyvät ihmiset kokeilko sellaista kauheutta kotona!

Vain tavallisten kansalaisten herkeämätön valppaus voi pelastaa meidät leipomotuotteisiin ja muihin elintarvikkeisiin helposti luikertelevalta rasismin käärmeeltä!

Kaipaamme tietenkin jatkuvasti asiantuntijoiden valistusta piilevän ja hiipivän rasismin, fasismin ja natsittelun havaitsemisessa ja sen päättäväisessä torjumisessa. Ehkä kansalaisopistot voisivat järkätä aikuisille oikealla lailla tiedostamisen kurssitusta? Lapsethan saanevat valitusta päikkärissä ja koulussa.

Impivaaran mailla ennen vanhaan yleisesti lapsiakin kiihottavat leivotut piparipojat ja -tytöt, sekä pullaukot ja -akat lienee nekin jyrkästi kiellettävä, ettemme vain leimautuisi kannibaaleiksi. Possumunkin syöminenkin saattaisi olla joillekin etovaa katseltavaa! Reikämunkkikin saattaisi olla siinä hiplalla?

***
Lisäys: Muistelin, että olin jossain nähnyt uutisen tuhmista ruotsalaisleivoksista jo aikaisemmin, Rähmishän se oli, pari päivää sitten.

Ruokarasismi väijyy kaikkialla, nyt myös Egyptissä, missä on ihmisille tyrkytetty rasistisia donitseja!



***

Ei kommentteja: