8.1.2019

Ei tiliä? FB vakoilee silti!

Perusjuntti intrigööri ei ole koskaan avannut Facebook-tiliä. Joskus kävin pari kertaa toisen henkilön tililtä katselemassa, olisiko siellä mukana minun vanhoja tuttujani. Ei sieltä montaa sellaista ihmistä löytynyt, enkä halunnut kaveerata näppikseltä niiden muutamienkaan kanssa.

Tiedän kyllä, että netissä kaikki vakoilevat kaikkia, kun puhutaan suurista ja jättisuurista toimijoista. Pahimpia vakoilijoita ovat valtiolliset tahot, etunenässä on tietysti globaali vakoilija USA kumppaneineen muissa valtioissa.

Yhteisöhirmu Facebook on tänäänkin kovasti esillä mm. US:n Puheenvuoron keskusteluissa. Aamulla huomasin uutisista, että FB saattaa haalia minultakin dataa, ehkä googlen kautta, vaikka en ole avannut tiliä naamakirjaan. Tässä olisi toinen judelma.

Jonkun tämmöisen taviksen nettismurffailujen seuraaminen täytyisi olla ainakin älyttömän tylsää. Ostelen kyllä netistä, mutta harvoin, kulutuskarkeloistakaan ei löytyisi mitään mainostajia ilahduttavaa. Luurangot ovat jo aikoja sitten karkailleet meikäläisen kaapeista kolisemasta, eikä edes henkilökohtaista salattavaa juuri ole. 

Silti lähetän (turhaan tietysti) epäystävällisiä terveisiä: Zuksi pois minun laitteiltani Zuckerberg! En tykkää sinusta pätkääkään!

***

Tivi 4.3.2019: FB sikailee jälleen.

Tivi 31.1.2019: Omppu totesi, että naamakirja on mato.

Vihavainen: Sanoja vai tekoja?

Facebook iskee laitteisiin kiinni kuin iilimato.

Tämmöinenkin huolestuttava uutinen netistä löytyi.


*** 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainoa keino välttää noita kyttääjiä näyttää olevan lakata käyttämästä "äly"-puhelimia ja välttää kaikkea, mikä liittyy Googleen, Facebookiin, Microsoftiin jne.

Mikä kaikki on hiukan hankalaa. Itse olen tyytynyt ainoastaan vanhaan Nokian kännykkään ja sekalaiseen kokoelmaan nimimerkkejä VPN:n takaa. Ei mitenkään varmaa, mutta vähentää se sentään roskapostin määrää.

intrigööri kirjoitti...

Minulla on nyt käytössä vanha näppäinpuhelin, kun kosketusluuri herkesi ottamasta puheluita vastaan ja se piti laittaa takuukorjaukseen. Tietokone on kyllä välttämätön laite, pikku tablettia katselen joskus sohvalla makoillessa. Hupivehkeitähän ne myös nykyisin ovat.

Inhottavalta tuntuu, jos FB tosiaan kyylää jopa meikäläistä, kun olen tietoisesti halunnut pysyä siitä pois. Roskapostia tuli tässä äskettäin yllättävästi läpi postilaatikkoon asti, mutta nyt sitä ei ole muutamiin päiviin näkynyt, kun ilmoittelin siitä kuukkelille.

Miksikähän tämä netin käyttö vielä menee? Pitääköhän meitin vielä joskus hakea vihapoliisilta netin käyttölupa kuin asetta varten. Kiinassa sos. median käyttäjät ovat jo nyt hyvin syynissä ja niin kuuluu olevan muissakin maissa.

Internetistä on ollut hyötyä ainakin isoveljelle tai pahaveljelle. Melkein kaikkia ihmisiä pystyy kyyläämään, toisin kuin ennen.