3.1.2019

Karpata vai skarpata?

IL Terveys kertoo ketodieetistä, joka on jutun mukaan karppauksen yksi muoto ja sopii lihavuuden hoitoon. Jutusta kannattaa lukaista myös kommentit.

Intrigööri innostui vuosia sitten lukemaan ison läjän ruokagurujen kirjoja. Ahkera ruokakirjojen lukeminen ei kuitenkaan laihduttanut grammaakaan, vaikka vältinkin sokeria puolisen vuotta, ensimmäiseen berliininmunkkiin asti.

Mutta ei se tieto paljon päätä pakota. Ensimmäinen noista guruista oli paljon kiitetty ja haukuttu tohtori Robert Atkins useine kirjoineen.

Itsensä laittaminen ketoosiin oli ennen ainoa oikeaoppisen karppauksen muoto. Muut taisivat olla vain kehnoja jäljitelmiä, jotain epämääräistä skarppaamista.

Meikä ei itse koskaan aloittanut varsinaista karppaamista. Mutta yhtä läski kaveri aloitti ja se pirskatti laihtui ihan silmissä. En ole nähnyt miestä vuosiin, joten en tiedä, onko vartalonsa vieläkin, kuulema naisten arvostama, notkea ja norja.

IL:n jutun guru kertoo mm:

"Palataanpa takaisin ketogeenisen ruokavalion toimivuuteen lihavuuden hoitokeinona. Kun asiaa tarkastelee tästä näkökulmasta, terveyshyötyjä alkaa tipahdella."

"Verenpaine laskee, sokeriarvot laskevat, kolesteroliarvot paranevat. Nämä kaikki ovat seurausta laihtumisesta, eivät niinkään ruokavaliosta", hän huomauttaa.

Intrigööri tässä huomauttaa, jotta tuossa tapauksessa kaikki myönteiset tai kielteiset seuraamukset johtuvat nimenomaan ruokavaliosta, siitä karppauksesta, mikä oikein toteutettuna johtaa laihtumiseen ja mahdollisesti muihinkin hyviin seurauksiin.

En luule olevani ruokaguru, en ainakaan käytännössä, vaan en kuulu myöskään ruokaterveystietäjien laajaan papukaijakerhoon. Paras konsti on se ikivanha: Syö vähemmän, liiku enemmän ja mieluiten ulkona!

Omaa kokemustani on, että runsas liikunta kyllä laihduttaa ja siinä sivussa kestää syödäkin ihan rutakasti. Minulla sellainen kunto vaati kokopäiväistä maastoliikuntaa, mikä kesti syksyisin muutamia viikkoja kerrallaan. Vähemmälläkin voisi päästä tuloksiin, jos ja jos...


Linkkejä:

Lihakauppiaista ilmoituksia poliisille!

Orklan pomo: "Kaikki pitävät pizzasta."

Professorin blogi: Ruokafasismia Helsingissä.

Grüne Woche Berliinissä - suomalainen ruoan pientuotanto on hyvää ja maukasta.

Lihan iloista nauttii 93 prosenttia suomalaisista!


Rautalankaa Atkinsin ruokaohjelmasta.

Tohtori Atkins oli ketoosin kapellimestari. 


***

Ei kommentteja: