5.1.2019

Hiihtikö Pekka turhaan?

Poliittishiihtäjien kunkku Urkki
ei pelännyt nousujakaan.
Ihmettelin mennä päivänä yhdessä blogikommentissa, että hiihtikö Pekka turhaan. Ihmettelenpä nyt uudestaan.

Hiihtäjä oli vihreiden määräaikainen vetäjä Pekka Haavisto, joka esiintyi puolueen hiihtoperformanssissa, uudenvuoden hiihdossa, vanhoine  releineen ja rekvisiittoineen.

Turhana pidin Pekan hiihtoa siksi, että hän näytti suksivan kankean näköisesti ja yksin. Aikoinaan Kekkosen tunnetuiksi tekemiä perästähiihtäjien parvia ei Haaviston takana kaukana jäälläkään näkynyt.

Videolla ei kuultu paukkuvaa pakkasta, ei nähty kuuta ja yksinäistä hiihtäjää takaa-ajavia susia, kuten mytologiseen arktiseen perinteeseen kuuluisi. Mutta ehkä ne perästähiihtäjät tulevatkin vihreiden tyyliin kaukaa Afrikasta, jolloin heitä on sitten ihan enemmälti?

Pekan poliittista hiihtoa kommentoi tunnettu pakinoitsija, näin. Yle kertoili hiihdosta tuoreeltaan, tähän tapaan

Iltasanomat julisti tänään, aivan sattumoisin, jotta Haavisto on varmana suosituin tulevaksi pääministeriksi.

***
Vanhempana änkyränä kuuluu muistella vanhoja sattumuksia, jotka eivät  kiinnosta paljon ketään:

Aikoinaan tein työnantajani uutispaperiin talvisen haastattelujutun kokoomuksen puheenjohtajasta Harri Holkerista, joka tosissaan harrasti hiihtämistä. Otin hänestä itse kuvan hiihtimillä, lehtikuvaajat eivät aina joutaneet meikäläisen jutturetkille. Kuva juttuineen oli sitten näkyvästi esillä paikallisessa päivittäisläpyskässä. Muistan kyllä, että Harri oli oikein mukava mies.

Päivää tai pari myöhemmin tapasin ravintelissa syömässä kaksi muuta lupsakkaa miestä, Erkki Liikasen ja Ulf Sundqvistin, jälkimmäinen oli demarien napamiehiä. Eki esitti, että otettaisiin kuva, kun he Uffen kanssa laskevat pulkalla mäkeä. Tietenkin kannatin ideaa, mutta sitä ei sitten toteutettu.

***
Taas on talviaika ja vaalit lähestyvät kuin tsunami aavalta mereltä. Haavisto avasi jo pelin, joten muiden poliitikkojen ei kannattane nyt hiihtää. Kun pääministeriehdokkaista puhutaan, miksi Antti Rinne ei toteuttaisi vanhaa mukavaa pulkkaideaa? Mäkeä voisi laskea vauhdikkaasti myös potkurilla.

Parhaita vaalikuvia myös demarien omille joukoille Antti saisi yhdessä Jutta Urpilaisen kanssa. Toisaalta Heinäluoman kera pulkkaan saisi enemmän vauhtia. Tuomiojan ja muut voisi jättää puolueen lasku-uran varteen huutamaan hophophoppia.

En tiedä, mitä oma veikkaukseni vaalipelin voittajaksi eli Petteri Orpo talvisin harrastaa. Ehkä Orpo voisi ajella yhdessä Susanna Kosken kanssa sähköpeltipailakalla eli moottorikelkalla viirit liehuen. He voisivat huudella vaikka, että kyllä meiltä köyhillekin kyytiä piisaa.

Juha Sipilä ei tietenkään vielä luovuta puolueensa kiskomista vaalikoppien  haravaksi. Hän voisi päräytellä talvisilla teillä ElCaminalla eli hienolla häkäpönttöautollaan, mikä jättänee jälkeensä saasteiden sijasta hienoa savusaunan tuoksua kuin tervahöyry.

Eniten ääniä kepulle toisi kai semmoinen kuvasarja, missä Sipilä olisi lähdössä suurella lentohärvelillä kyyditsemään isoa joukkoa iloisia irakilaisia urhoja pois karusta maasta ja ankeista pakkasista takaisin kotimaan lämpimiin.
  
Iloisuutta kuviin toisi lähtijöille annettava reilu kotiuttamisraha. Äänestäjiä saattaisi houkuttaa myös vakuutus siitä, että paluukielto henkilötunnisteineen on jokaisella lähtijällä järjestyksessä.

Persut voisivat laskea isolla sakilla mäkeä vaikka kirkkoreellä, semmoinenhan oli muinoin Impivaarassa tapana. Kristilliset sopisivat ehkä samaan kyytiin, vai eivätkö sopisi? Sari Essayah voisi olla Jussi Halla-Ahon kanssa reen jalaksilla. 

Vasemmistoliiton Li Andersson ja Anna Kontula osaisivat varmaan ajella vaalivideolla punaisten pipojen ja kaulahuivien kanssa läskipyörillä jossain kauniissa maisemissa, ehkä Ruissalossa? Ruotsalaiset voisivat hekin käyttää rekeä, vahvan ja sitkeän suomenhevosen vetämänä.

Kun soitetaan, kyllä me äänestäjätontut tanssitaan! 


***

Ei kommentteja: