6.3.2012

Demokratian tuho?

Professori Heikki Patomäki vertaa KU:n jutun perusteella eurokriisin hoitamista 1930-luvun Saksaan. Jutun otsikkoa lainaten: "Budjettikurisopimus lakkauttaisi demokratian Euroopassa".

Intrigöörin lueskeleman etanan sääaseman blogin mukaan Alankomaiden vapauspuolue tilasi konsulttifirman arvion siitä, paljonko valtio säästäisi, jos maa eroaisi rahaliitosta ja antaisi toisten maksella suuret setelit tai bittirahat. Säästöä tulisi  172 - 232  miljardia euroa.


Suomi voisi vastaavasti säästää pelastusrahastojen maksuosuuksiensa suhteella 40 - 73 miljardia, siis MILJARDIA euroa. Juustohöylät ja leikkurit voitaisiin vielä jättää varastoon ja toteuttaa valtiontalouden tasapainotus ilman tulipalokiirettä.


Tiedä häntä, ovatko proffa ja etana oikeassa? Kannattaakohan eurosta erota ja lakata kantamasta VASTUUTA moisten pikkurahojen takia. Tai sen, mikä se nyt oli, demokratian takia? 


Intrigöörikin on kuluneen vuoden varrella tuhmasti ja monta kertaa arvostellut EU:ta, sekä euroliittoa. Kyllä jo melkein harmittaa!


EU:ssa ja euroliitossa, sekä tulevassa totalitaarisessa keskushallinnossa on varmaan paljon myös hyviä ja inhimillisiä piirteitä. Demokratiaa EU:sta ei pinseteilläkään löydy, mutta ei sitä ehkä tarvitakaan? Miten tulikin mieleen mainoslaulu, on kai kevättä ilmassa: "Ykskakkaa, kakskakkaa, kanankakkaa, muuta sitten ei tarvitakkaan!"


KU:n juttu:
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2748787/budjettikurisopimus-lakkauttaisi-demokratian-euroopassa


Etanan sääaseman blogi:
http://euroetana.blogspot.com/2012/03/alankomaat-voisi-saastaa-232-miljardia.html

* * *

Ei kommentteja: