5.3.2012

Totaalista romutusta

Henkiparantaja raju.
Kuntien ja valtion palvelujen tehostaminen se vain tehostuu. Vanhan ajan verovaroilla kustannetuista kuntapalveluista jätetään jäljelle vain savuavat rauniot. Kaikki mitä voidaan, myös kuntien julkinen omaisuus, kohta kiireesti yksityistetään. Sen pituinen se...


"Kiitos, kun soitit kunta- ja aluehallintoviraston rakenne- ja ohjausyksikön kehittämis- ja keskittämispalveluiden asiakaspalvelujen maakunnalliseen palvelupisteyksikköön!"


"Jos haluat yhteyden virtuaalipoliisin neuvontarobottiin, paina yksi. Mikäli asiasi koskee palokunnan sammutus- ja ensiapuneuvontaa, paina kaksi. 

Terveysvalistuksen ja kulkutautien valvonnan etäneuvonta- ja henkiparannuspisteen numero on kolme. Jos haluat verotus-, laskutus- ja ulosottoyksikön palveluita, paina neljä. Kansaneläkelaitoksen lomakeopastus löytyy numerosta viisi..."


"Jonotusaikamme on parhaillaan noin 45 minuuttia..."


Ylen maanantainen uutinen kertoo, että hallitus tehostaa tehostamisen tehostamista supistamalla julkispalveluiden käyntiasiointia. Monia kuntien ja valtion "palveluja" aiotaan yhdistellä joihinkin pisteisiin ja etäpalveluiksi. Kuten kaikilla kataistrofihallituksen toimilla, tälläkin aikeella on hirmuinen kiire, sillä uudistusten pitäisi olla valmiita jo kahden vuoden kuluttua.


Suomeksihan tämä tarkoittaa yhä täydellisempää perinteisten verorahoista kustannettujen palvelujen romuttamista. Porukkaa laitetaan kunnista pihalle niin, että pölisee, vain pomot jätetään, sillä jonkun pitää korjata hyöty kasvavasta verotuksesta.


Taviksia ja köyhiä ei haluta kantamaan hiekkaa palveluyksiköiden lattioille. Palveluyksiköistä saisi jatkossa kaiketi myös yksityisten "palveluntuottajien" eli rahastusfirmojen tuotteita, kuten kallista terveydenhoitoa. 


Meillä oli vielä äsken itsenäinen Suomi -niminen valtio, missä oli läänejä ja paljon kuntia tuottamassa kuntalaisten tarvitsemia oikeita palveluja. Pian noista mainituista ja monista muista jutuista ei ole jäljellä kuin muisto vain. Ja liuta nettiosoitteita. Tämä merkitsee käytännössä kansalaisten turvaverkoston totaalista romuttamista, tulossa on taas yksi pitkä askel siihen suuntaan.


Olikohan kepun Kiviniemen äskettäinen sodanjulistus hallitukselle oikea ajatus? Näin meitä viedään, ties mihin, mutta kyyti on kylmää, eikä millään vastalauseilla ole mitään merkitystä. Pulinat pois, sillä totalitarismi jyrää!


Linkki Ylen uutiseen etäpalveluista.


* * *

Ei kommentteja: