7.3.2012

Kloonataan Katainen!


Pääministerimme Jyrki Katainen vitsailee tänään Savon Sanomien paksussa erikoisnumerossa, että hän valitsisi mieluusti molempi parempi eli sekä pääministerin että valtiovarainministerin tehtävät.


Vitsittelyn esikuvana Katainen pitää Luxemburgin pää-ja valtiovarainministerin tehtäviä yhtä aikaa hoitavaa Jean-Claude Junckeria.

Muistaakseni Katainen on parhaillaan esillä Junckerin tilalle tulevaksi euroryhmän pomoksi tai joksikin pomoksi sinne kuitenkin. Niin sitä pittää. Lehti hehkuttaa muutenkin kovasti Kataista kokoomuksen menestyineimpänä johtajana, yms.

Kataisen itsensä mielestä pääministerin hommiin kuuluu myös arvojohtajuus, mitä hän ei halua  sälyttää yksinomaan Mäntyniemen ja Linnan uuden isännän harteille.

Mikäpä sitä siinä. Mies on parhaassa iässä ja jaksaa painaa. Entä jos Katainen kloonattaisiin, jotta hän ehtisi hoitaa kaikki tärkeimmät tehtävät samanaikaisesti sekä pienessä Suomessa, että euroliiton johtajana? Ties mihin Siilinjärven suuri poika yltää? Mutta missä se Arvo luuraa, se mitä Jyrki aikoo johtaa?

* * *

Ei kommentteja: