30.12.2012

Rosvo vai poliisi?

Tietoturvaaja F-Secure aikoo kuulema suojata asiakkaitaan myös poliisin urkintayrityksiltä. Lakiuudistukset sallivat poliisille vakoiluohjelmien asentamisen rankemmista rikoksista epäiltyjen tietokoneisiin ja puhelimiin. Tämä olisi kai mahdollista jo vuoden päästä eli 2014 alusta. 
Poliisi voisi asentaa epäiltyjen koneille salaa nk. troijalaisia. Tämmöinen kreikkalaismallinen poliisivakoilu vaatisi luvan tuomioistuimelta tai ehkä käytännössä vain "tutulta" tuomarilta.
Kotietsintä ei tämmöistä lupaa edellytä, ei meillä Suomessa. Poliisi saa siis painella mylläämään ihmisen kodin silloin, jos siltä tuntuu. Mutta mikäpä siinä, tulkoot vain, jos laittavat kaikki roinat takaisin paikoilleen. Samalla olisi hankalat paikat helppo imuroida.
Mm. Saksassa poliisi on saanut luvan vakoilla "asiakkaidensa" eli konnien tietokoneita jo aikoja sitten. Nyt Suomi seuraa tässäkin isoveljen esimerkkiä, ellei ole jo "harjoittelumielessä"  seurannut.
F-Securen edustajan lausunnon mukaan yhtiön tehtävä on pysäyttää haitakkeet, vahingolliset ohjelmat, ovatpa ne peräisin vaikka venäläisiltä rikollisilta tai suomalaisilta poliiseilta. 
Ihmispolo tarvitsee nykyisin suojaa sekä konnilta että poliisilta, jopa omassa kodissaan! Vakoilu on vakoilua, teki sitä kuka vain. Vieläköhän löytyisi uusia mahdollisuuksia ihmisten kyttäämiseen? 
Mutta onhan niitä! Kyläkytät eli naapurivartiot, sekä kerrostalokyylääminen ovat tulossa sallituiksi ja suosituiksi. On siinä isoilla veljillä tekemistä, ihmisten sijaintitiedotkin saisi kännykän avulla. Tieto se on, mikä jyllää, tässä paremminvointivaltiossa eli tietoyhteiskunnassa.
* * *

Ei kommentteja: