21.12.2012

Tasapainotus 2015 - 2019

Kun alipalkatut ja työn raskauttamat kansanedustajamme ovat vaihteeksi päässeet torkkupeittojensa alta työpaikalta puoleksitoista kuukaudeksi palkalliselle kotilomalle virkistymään, on aika ajatella hiihoo-maailmanlopun ja vuoden 2015 jälkeistä aikaa.

Ei! Intrigööri ei esitä, että tehdään nyt se vallankeikaus. Ei sillä, että se mikään maapalloa ravistava temppu olisi. Latino-Amerikassa eräissä maissa tavattiin taannoin järjestää vallanpitäjien vaihtoviikot vuosittain. Usein kaikki sujui melko kivuttomastikin. On silti parempi edetä rauhallisesti demokratian tietä niin kauan kuin sellainen on tässä unionissa vielä sallittua.


Kahden vuoden päästä pöhinä eduskuntavaaleja vasten käy kuumana, vaalitaisto alkaa tosissaan jo 2013.  Vaalien alla ainakin eduskunnan puhemiehille pitänee palkata gorillat, etteivät esim. äärivihreät repisi heitä esim. jonkin ikäsyrjinnän nimissä alas korkealta kateederilta. Ikäsyrjintä ei ole viherpuolueen hihhuleille edes vierasta, muistammehan vielä eutanasiakeskustelut.


Maailman ja Euroopan meno näyttää vahvasti siltä, että jo nyt epäsuosioon kallistuvan sixpack-hallituksen pahin pelko toteutuu: Persujen jytky 2011 oli vasta alkupaukku sille, että katajainen kansa äänestää kylmän viileesti persut reilusti suurimmaksi puolueeksi 2015. Siperia opettaa.


Jos kepullakin on yhtään maalaisjärkeä laarin pohjalla, sen pitäisi haistaa, missä völjyssä hallitukseen oikeasti pääsee! Eurokriisi ei ole selätetty, vaan muhiessaan se pahenee ja saattaa kaataa vielä monta unionimaiden hallitusta. Valtioiden liika velkataakka ei enää ole maksettavissa ja keskuspankki on jo nyt ähkyssä. 


Meillä ei ole joulu ainainen, vaan velkaloukku  on ja pysyy. Jotain tarttis tehdä myös kasvukeskusten vuokra-asuntopulalle, mikä pakottaa ostamaan asunnon, jos vain pankki armollisesti ottaa orjakseen. 


Miten selvällä erolla muihin persut ovat suurin puolue hallituksessa 2015 - 2019, sitä on vielä mahdotonta sanoa. Sen verran intrigööri uskaltaa pahan tapansa mukaan ennustella, että persujen tulo vihdoinkin hallitukseen tasapainottaa kerralla tilannetta ainakin kokoomukseen nähden. Pääministeristä ei taida tulla epäselvyyttä.


Ehkä intrigööri nyt vähän revittelee, joulun alla on nääs mieli hellä. Mutta tässä on totta takana enemmän kuin puolikas, niin on muuten usein, tämän blogin tarinoissa.


Tulevaisuutta puntaroivat tänään omissa blogeissaan myös mm. Timo Soini ja US:n pakinoitsija Esa Kärnä.



***

Ei kommentteja: