25.9.2013

Ilmaston lämpö hukkuu meriin


Ilmaston älyttömästi lisääntynyt
liikalämpö imeytyy mereen,
jos...
Erityisen tarkkaavaiset tai hyvämuistiset intrigöörin blogissa pistäytyjät ehkä muistavat ilmastouskonnon gurun, mysteerimiehen ja selitysten mestarin, dosentti Tarmo Vähäviti-Emähöynän? Arvon ilmastodosenttimme varoitti meitä taannoin mm. trooppisten tautien leviämisestä tänne pohjolaan sitä myöten kuin ihmisten ihan itse aiheuttama ilmaston lämpeneminen etenee.

Intrigööri kyseli videopuhelun avulla dosentin tunnelmia näin loppuviikon suurten wirallisten ilmastopaneelipaljastusten alla:

Jotkut ihmisen ihan itse aiheuttaman ilmastonmuutoksen epäilijät ovat dosenttimmekin mukaan aivan oikein todenneet, ettei ilmastonmuutoksen aiheuttamaa lämpenemistä ole käytännössä tai oikeasti tapahtunut miesmuistiin. 

Ilmastonmuutostieteen apostolit, eikun gurut, ovat toki kertoneet, että ilmaston voimakas ja äkillinen lämpeneminen on kyllä totta, mutta se lisälämpö on ikäänkuin mutjautunut ja liudennut samaan syssyyn valtamerten syvyyksiin. Tehän tiedätte, ehkä?

***
"Nythän on niin, dosentti toteaa, että yleensä normaalielämässä lämpö eli lämmin vesi kyllä  nousee kylmässä eli syvässä vedessä ylöspäin. Ihmisen ihan itse aiheuttaman ilmastonmuutoksen selitys ei kuitenkaan ole ihan näin yksinkertainen. Kysymyksessä on paljon monimutkaisempi kehityskulku, mitä olemme koskaan voineet kuvitella."

"Päääsääntöisesti ilmastonmuutoksen aiheuttama lämpeneminen ikäänkuin piiloutuu merissä ns. harppauskerrosten alle, mitkä lienevät useimmille tuttuja ainakin sukellusvene-elokuvista. Sinne se kaikki lämpö jää vettä purskutteleman ja odottelemaan maapallon laajuista ja dramaattista purkautumistaan", dosentti kertoo ja huiskaa kärsimättömästi käsillään.

"Koska kumminkin soittelit vain tyhmään blokiisi uutista jahdataksesi, olkoon sitten", Vähäviti-Emähöynä äyskii. "Minäpä kerron, koska nämä asiat tulevat kumminkin julki pian virallisessa ilmastoraportissa!"

"Aivan viime aikoinahan on puhuttu siitä, että valtamerissä esiintyvät suuret pyörteet ovat kuin avaruuden mustia aukkoja. Nuo valtaisat  pyörteet saavat kuitenkin perimmältään alkunsa siitä, että hirmuisesti lämmennyt ilmasto imeytyy niiden kautta valtameriin, sinne monien kilometrien syvyyksiin. Sieltä lämpö hiljalleen kulkeutuu jättipyörteitä ja merivirtoja seuraillen maapallon joka puolelle."

"Mitäkö lopulta tapahtuu? Sitä ei ole oikeastaan uskallettu ennustaa, mutta luultavasti lämpö lopulta laajenee ja purskahtaa pintaan yhdessä merenpohjan miljardien giganttisten metaanikuplien kanssa. Nämä yhdessä aiheuttavat koko ilmakehän räjähdysmäisen lämpiämisen, sekä merenpintojen äkillisen 50 metrin nousun, nykyajan vedenpaisumuksen, kun mannerjäät Grönlannista ja Antarktikselta sulavat kuin jäät pakastimesta pitkän sähkökatkon aikana."

Dosentti Emähöynä-Vähäviti jatkaa: "Monet ovat ennustaneet, että Tellukselle käy ehkä samanlainen kasvihuone-saunagrilli-ilmiö kuin Venukselle. Silloin paistuisimme."

"Toinen yhtä epämiellyttävä skenaario on, että osa liikaa lämmenneestä ilmakehästä karkaa lopulta avaruuteen, kuten kävi muinoin Marsissa. Silloin haukkoisimme pian henkeämme, ketkä vain vedenpaisumukselta kuiville eli korkeille paikoille selviytyisivät."

***
"Ai kuinkako se ilmakehään kerääntynyt, ihmisen ihan itse aiheuttama ilmakehän lisääntynyt lämpö muka joutuu niiden valtameren pyörteiden mukana kilometrien syvyyksiin? Sanoitko sinä muka, että muka?"
Kaksi ilman lämpöä mereen
imeyttävää tornadoa, kai...

"Tietysti lämpö imeytyy mustiin aukkoihin valtameren tuhansien vesitornadojen mukana! Olethan nähnyt niistä korkeista vesipatsaista videoita ja kuvia."

"Vesitornadot eivät suinkaan nosta vettä pilviin, kuten väitetään, vaan päinvastoin, nehän imevät lämmintä ilmaa korkealta ilmakehästä suoraan merten syvyyksiin. Itse asiassa valtamerten vesi- ja ilmatornadot aiheuttavat nuo jättimäiset meripyörteet, ne merten mustat aukot!"


Dosentti nousee tuoliltaan ja vetää henkeä: "Tuliko tämä selväksi? Tässä on kyllä uutista kerrakseen. Älä sitten soittele ainakaan enää tänä vuonna, senkin pökerö skeptikko!"

***
Täältä tähän, fiktiivisissä tunnelmissa. Mutta ei niin puppua postausta, ettei osa asioista olisi tottakin. Niin se on ilmastomallien, niiden miljoonien käppyröiden virallistenkin selitysten laita. Kunnon lööperissä pitää olla totta takana. Sehän on fiktiokirjoittajankin ohjesääntö: Kun yksityiskohdat pitävät kutinsa, kokonaisuuden voi valehdella.

Ainakin valtamerien jättimäiset pyörteet ovat totta, samoin pilvikorkeuksiin nousevat vesitornadot. Ilmastonmuutoskin on totta, suuria ja laajalti vaikuttaneita ilmastonmuutoksia on tapahtunut kautta koko ihmiskunnan tunnetun historian. 

Koska ilmaston lämpeneminen on käytännössä pysähtynyt, lisääntyneen lämmön todella uskotellaan piileksivän syvissä merissä, joten sekin teoria on tosi pelkkänä teoriana tai selityksenä.

Joskus tuommoinen jännittävän näköinen meritornado imaisee mukaansa pilveen mm. pieniä ja kaloja ja sammakoita. Kuin noita vesieläviä sitten saattaa sataa taivaalta ihmisten niskaan, ainakin entisaikoina on tehty ristinmerkki poikineen ja juostu kärppänä  papille kertomaan, jotta nyt se ennustettu maailmanloppu lopulta alkoi.


*** 
LISÄYS 27.9: Lämpöaalto tulossa? Talvivaatteita ei pian tarvita? Linkki yo. dosentin ja hänen kollegojensa uusimman raportin uutisointiin.

Ei kommentteja: