11.9.2013

Lapsivaimon kuolema

Isiksen sieppaamia pikkutyttöjä orjina.
Kahdeksanvuotias jemeniläistyttö kuoli äskettäin uutisten mukaan lapselle hyvin rajun "hääyön" seurauksiin. Lasten pakottamiseen aikuisten seksileluiksi täytyy aina suhtautua jyrkän kielteisesti, tehtiinpä sellaisia rikoksia missä tahansa. Myös yksilöillä voi olla globaalin tiedonkulun aikana lähipiiriä laajempaa vastuuta. Kaikkea ei pidä jättää kankean ja hyvinkin erimielisen yhteiskunnan koneiston tai poliitisten päättäjien harteille.

Emme tietenkään yksilöinä tai edes valtiona voi vaikuttaa suoraan eri islamilaisten maiden, kuten jemeniläisten tai vaikkapa intialaisten tekemiin kuvottaviin seksirikoksiin, mutta voimme tehdä selväksi sen, että pedofilialle ja raiskauksille on meillä Suomessa ja muissa länsimaissa nollatoleranssi.

Tavallisten kansalaistenkin pitäisi uskaltaa ja saada tuoda julki se, ettei täällä meillä sallita, eikä katsella sormien läpi moisia tekoja minkään muka uskonnollisen tavan tai nk. kulttuurisen käsityksen varjolla. Länsimaisessa oikeudessa rikollisia voidaan yleensä puolustaa, mutta myös tietyt moraaliset rajat ovat suvaitsevassa lännessäkin olemassa. Ja niin pitää olla.

Selviä seksuaalisia rikoksia on meillä Suomessakin julkisuudessa puolusteltu  väittämällä, että niiden tekijöillä on muka jostain kummallisesta syystä "laajempi käsitys seksuaalisuudesta".

Leikki-ikäisten tai isompien lasten hyväksikäytössä ei edes intrigöörin mielestä ole kysymys edes seksistä, pieni lapsi ei ole seksuaalinen olento. Kysymys on vain häikäilemättömästä sadismista ja pahoinpitelystä, eikä sellaisissa teoissa pitäisi kenelläkään olla mitään puolustelemista.

Jemenistä ja muista islamilaisista maista tulee usein tietoja paitsi tietysti naisten alistamisesta, orjuuttamisesta ja pimeästä pedofiliasta. Suunnilleen tuon ikäisten, esimurrosikäisten kahdeksanvuotiaiden lapsivaimojen kertomuksia on tullut aiemmin julki. Joku tuommoinen tyttönen valitti, ettei mies päästäisi häntä ulos leikkimään, vaan pitäisi olla aina sisällä, no...
  
Joskus kaikkein räikeimpien tapausten ilmitulo julkisuuteen on pakottanut paikalliset päättäjät päästämään lapsiuhrit vapaiksi karmeista kotivankiloistaan. Siksi ilmitulleista tapauksista on hyvä kertoa myös täällä kaukana suomalaisissa tiedotuskanavissa. Netti ei rajoja tunne.

***
Suomessa pahimpia rikollisia suljetaan vuosikausiksi vankiloihin. Vaikka kovia rikollisia pidetään liian vaarallisina yhteiskuntaan, hekään eivät hyväksy pedofiileja tai raiskareita. 

Miksi meidän vielä yhteiskunnassa toimivien tai edes jotenkin roikkuvien kansalaisten pitäisi mielistellä maailman synkimpien takapajuloiden ilkeimpiä tapoja ja aatteita epämääräisten uskontokäsitysten tai virallisesti tuputetun monikulttuurisuuden varjolla? Asioista tietoisesti vaikeneminenkin voi olla niiden hyväksymistä. 

Onkohan rähmälläänolo johonkin päin joillekin suomalaisille päättäjille ja yhteiskunnan tukipylväille kansallinen erityispiirre? Yltiösuvaitsevuuskin voi olla sellainen piirre.

Maailmasta pitäisi vähitellen tehdä parempi paikka kaikille, mutta pahalta sen suhteen vielä näyttää.  Voimme pelkästään paheksua esimerkiksi jemeniläisten pahoja tekoja ja tapoja, mutta täällä Suomessa voimme (vielä) itse päättää siitä, missä sallitun rajat kulkevat.

Suvaitsevaisuus yleisesti on hyvä asia, mutta liiallinen sallivuus (yleistyvä löysäpäisyys) johtaa lopulta sekasortoon ja väkivaltaan. Jotkut ehkä toivovat Suomeenkin kaaosta ja anarkiaa. Intrigööri ei toivo. 

Köyhtyväkin Suomi on parempi kuin ei omaa kotimaata ollenkaan. Suomi on noussut monesti ennenkin lama-ajoista ja sodistakin, jopa julmasta sisällissodastakin. Toivottavasti tämä keinotekoinen monikulttuurisuuskin Suomessa vielä klaarataan, silleen monokulttuurisesti suomalaisittain järkevästi tai edes jotenkin sivistyneesti.

***
Tämä pikku kannanotto juontui siitä, kun lukaisin aamulla nimimerkki Takkiraudan blogikirjoituksen. Meinasin ensin vain kommentoida, mutta tämä venähti. Puistattava uutinen tuosta uusimmasta jemeniläisen tyttösen kuolemasta oli toki esillä uutismediassa jo aikaisemmin.

Muistammehan millaisia tunteita täällä kotimaassa hiljattain herätti 8-vuotiaan tyttösen pahoinpitely ja kuolema, mihin syyllistyivät lapsen omat huoltajat. Motiiveja tuohonkaan tekoon tai tekoihin ei tee mieli ajatella. Suomen pitäisi olla turvallinen paikka edes lapsille, ihan aina ei näin ole.


***

Ei kommentteja: