22.9.2013

Pimpit ja pippelit


Intrigööri on yrittänyt kuitata homomarssit ja heterohytinät toteamalla, että taas ovat jotkut löytäneet pimppinsä ja pippelinsä ja julistavat sitä suureen ääneen. Molemmat värkithän ovat luonnon luomia, kivoja ja monikäyttöisiä. Mikäs sen lystimpää.

Lapsena moisella asialla ei ole paljon merkitystä. Muistan juuri ja juuri kylpeneeni pienenä poikana naapurin tytön kanssa saunassa samassa puusaavissa. En kyllä muista, mitä me sen tytön kanssa tehtiin, läiskittiin vissiin vettä ja hekoteltiin. Ei siinä mitään muuta lystiä silloin ollutkaan tai ei ainakaan tullut mieleen.


Kukahan seuraavaksi keksii pistää marssit pystyyn? Joidenkin mielestä sukupuolisia suuntauksiakin on perin monenlaisia. Sieltä ihmisten seksikaapeista saattaa vielä tulla ulos kaikkien iloisesti suvaittavaksi monenmoisia ylläripylläreitä. 


Mahtaakohan jotakuta pelottaa, että hän löytäisi itsestään molempia yleisimpiä suuntauksia eli olisi ns. bi-seksuaalinen? Vai onko se semmoinen jo vähän nössöä? Joku taisi jo hehkuttaakin biinä olemistaan jollain pride-kävelyllä?


***
Jäädään silti jännityksellä odottamaan, keksiikö joku kutsua koolle bi-marssin! Siellä voisi kantaa kylttejä, joissa sanotaan vaikka: "Biibitän ja olen siitä ylpeä". "Parempi bii bivossa kuin kymmenen baaritiskillä". "Bii-baa!" "Twbiit!"

Mutta ei kai pitäisi vähätellä näitä asioita, koska ne ovat nykyisin myös poliittisesti melkein maatakaatavan tärkeitä. Seksuaaliset pelot ja traumat voivat toki olla vakavia, vaikka ne olisivat vain mielikuvitusta tai pelkkää painajaisunta. Ihmisellä on herkkä päävärkki.


Sveitsiläissyntyinen taiteilija Henry Fuseli tulkitsi tuommoisia ihmisten alitajuisia tai painajaismaisia pelkoja maalauksessaan Nightmare vuonna 1781. Maalauksesta on sen jälkeen tehty useita kopioita ja muunnelmia. Viisaat ovat analysoineet maalausta laajalti ja viisaasti. 


Koska intrigööri ei yritä olla ihan viisas, vaikka viisasteleekin, minusta alkuperäinen Fuselin työ ylhäällä vasemmalla voisi kuvata painajaista heterosaatiosta. Muunnelma oikealla olisi kuin puistattava painajaisuni homosaatiosta. Painajaisista voisi tunnelmoida vaikka oheisen videon säestyksellä. Bisaatio, no olkoon...

***

Kukahan tuhnuri keksi tuoda natsipelleilyt sinne Helsingin heteromarssille? Heteromarssista olisi saanut irti oikeatakin huumoria.

Natseista voi tietysti heittää mustansynkkää läppää, kuten stalineista, polpotilaisista tai kimileistäkin, koska hirmuvaltiaat ja heidän kätyrinsä eivät ole koskaan voineet sietää huumoria. Kammottavat mielikuvat kuitenkin häiritsevät pahasti irrottelua.

Heteroseksillä tai seksuaalisuudella yleensä ja natseilla ei silti ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Vai onko sittenkin, joissain pahimmissa painajaisissa? 
Pahimpia seksipelkojaan voi väistellä vaikka pistämällä päätä peiton alle piiloon. 

Jotain herkkää: Hylas ja nymfit, 
Waterhouse, 1896.
***

Ei kommentteja: