28.9.2013

IPCC vai CCCP?

Varhaisaamun aatos oli  sellainen, jotta YK:n ilmastopaneeli IPCC toimii ja käyttäytyy kuin entinen Neuvostoliitto, mikä tuli tunnetuksi lyhenteellä CCCP. Molemmat ovat tai olivat yhden ns. ylevän aatteen suuria ja mahtavia kannattajia, mutta pompöösien kulissien ja julistusten takana pelaavat ikivanhat ja aina ajankohtaiset taloudellis-valtapoliittiset intressit.

Reilut 20 vuotta sitten rojahtanut Neuvostoliitto oli koko kommunistisen kokeilun ajan systemaattinen valehtelija ja salailija, mutta ei sentään valehtelun mestari, sillä edes omat eivät Neukkulassa uskoneet omia juttujaan. Kannatti vain pysyä  etuoikeutetun eliitin kelkassa ja olla kovaa kommaria.

Neuvostoliitto oli silti uskottavampi kuin tämä vielä toistaiseksi paksusti jaksava YK:n ilmastopaneeli. Neukkulassa tehtiin pontevasti 5-vuotissuunnitelmia, joissa joko pysyttiin tai sitten ei.

Ilmastopaneelissa väsätään ja tuputetaan raivokkaasti totena maailmalle jopa 100-vuotissuunnitelmia, vaikka siellä ei osata ennustella ilimoja kunnolla edes viiden päivän päähän. Lisäksi tämä suuri ilmastosirkus on tietävinään, kuinka pallon ilmaston väitettyä lämpenemistä säädellään parin asteen tarkkuudella.

Ilmastoaatteella on silti vanttera pohja, koska siellä vedotaan nykyajan jumaltaivaaseen eli tiedeyhteisöön kuin vanhan ajan uskovaiset Jumalan armoon. Kumpikaan noista jumaluuksista ei voine erehtyä.

Uskokoon ken haluaa, mihin haluaa, sillä muutakaan ei voi, kun varmaa on vain ainainen epävarmuus. Uskovaisten virressähän sanotaan, että "HÄN säät ja ilmat säätää".

Maailman suuret aatteet ovat tähänkin asti tulleet tiensä päähän, koska mistään niistä ei ole ollut auringoksi ihmiskunnalle. Kannattaisiko aatteiden esitaistelijoiden  pysyä vain tylyssä totuudessa tai sepittää vain niin totta kuin he osaavat? Olisiko se liian tylsää?

Vanha mukava maapallo se vain jatkaa pyörimistään ja huitelee hirmuista haipakkaa rannattomassa avaruudessa ties mihin. Pysytään kyydissä ja totuudessa eli kierretään sitä ainoaa oikeaa aurinkoa. Totuus on siellä jossain.

***
Linkki Ilmastorealismia -blogiinsekä hallituksista riippumattomien tieteilijöiden raporttiin.

Ei kommentteja: