14.11.2013

Maatilojen eläimillä ei hätää huligaaneista

Ettäkö ekohuligaaneja?
Intrigööri ehti jo huolestua maatilojen eläimistä, joita ekohuligaanit ovat taas murtautuneet salakuvaamaan. 

Mahtoivatko eläinystävämme säikkyä pahastikin noista yöllisistä tunkeilijoista? Muu talonväki lienee moiseen ruljanssiin jo tottunut. Koiratkin lienevät vetäneet sikeitä, vaikka niiden pitäisi huolehtia myös toisten eläinten turvallisuudesta?


Moisen öisen tunkeutumisen seurauksena saattaisi vaikka porsiminen häiriintyä tai kanalta päästä nahkamuna. Jotain muuta vakavampaakin voisi sattua.

Mutta eipä hätää, sillä ainakin maaseudulla niin tärkeät kissat voivat hyvin ja joskus jopa paksusti. 

Salakuvaajat eli eläinsuojelun nimissä jonkin sortin aktivismia harrastavat lapsukaiset lienevät perehtyneet lähinnä eksoottisesti värisyttävien erilaisten  pieneläinten hoitamiseen terraariossa tai akvaariossa, kuitenkin kaupunkiasunnoissa. 

Huliganisteilla lienee kokemusta myös kesyrotista, hiiristä ja hamstereista? Heikäläisten viherviljely tapahtunee niinikään pienimuotoisesti ruukuissa ja keinovaloissa, joskus jossain komerossakin.

***
Koska intrigööri haastatteli pari vuotta sitten koiria ja apinaa, nyt on kissojen vuoro. Kuinka maaseudun kissat asennoituvat moisiin kutsumattomiin ja yöllisiin vierailuihin? Ainakin rotat, hiiret ja myyrät saisivat vikkelien maaseudun kissojen kynsissä pikalähetyksen luonnon ikuiseen kiertokulkuun. Jotkut huono-onniset pikkulinnutkin oppivat, ettei pihojen sähäköitä kissapetoja parane härnätä, kuten pienille räksyttäville koirille voi tehdä.

Maatiaiskissat ja navettakissat eivät ole pelkkiä lemmikkejä, vaan huolehtivat väsymättä siitä, etteivät haittaeläimet pihapiirissä liiaksi lisäänny. Koirienkin pitäisi kyllä hoitaa hommansa niin, ettei taloihin ja eläinsuojiin tunkeudu isompia vaarallisia otuksia.


* Kuinka suhtaudut tuommoiseen lakeja rikkovaan eläinaktivismiin, Raju Kolli?


"Jos olisin ne yllättänyt,
olisin kynsinyt ainakin
niiden 
pöksyt riekaleiksi!"


* Entä Mussu Mirri?


"Oivoi. Me tiedämme noista nuorista niin vähän. Siellä kaupungeissa monilta ihmisiltä ja eläimiltä menee helposti humeetti sekaisin.

Eläinsuojelusta innostuneet tytöt, pojat ja muut hyvää tarkoittavat hörhikset ovat kyllä tietoisia olentoja ja jopa joskus älykkäitä.

Tällainen tieto jätetään usein heitä arvostellessa huomioimatta. On mietittävä, miten tuollaisia hiukan häiriintyneitä ihmisiä pitäisi kohdella."

*Aiotteko tehdä tunkeutumisesta rötösilmoituksen vahtikoirille, Hiiren Viime Hiiskaus


"Ja pyh! Mitä se muka auttaisi? 
Mutta seuraavan kerran käytän kynsiäni."

***
Koska asia sittenkin melko vakava, on tässäkin loppukevennyksen paikka: 

Oman aikansa lasten suosikki, radiopersoona Markus-setä haastatteli puhelimessa maalla asuvaa, reilusti alle kouluikäistä Marjaa. Marja-tyttö oli haastattelusta tietysti innoissaan, hösötti ja vähän läähätti vastaustensa välissä.

"Mitäs kotieläimiä teillä siellä maalla onkaan? Markus-setä kysyi.

"No meillä on monta lehmää ja hevonen. Sitten on possu ja koira ja kissa ja kanojakin on ja pikkuveli. Eikä meillä sitten muita kotieläimiä olekaan." Marja vastasi.

***

Ei kommentteja: