2.11.2013

Kiltit merirosvot

Merirosvot kiinni.
Ylellä on selvästi laajempi käsitys ja näkemys rikollisuudesta kuin tämmöisellä satunnaisella blogien kirjoittelijalla, joka on juuttunut henkisesti ja moraalisesti menneiden aikojen vangiksi. 

Kiltit ja lähes pyyteettömästi toimivat somalialaiset merirosvot ovat veroradioyhtiön mukaan tienanneet viimeisten kahdeksan vuoden aikana pääasiassa tuhmien rikollisten rahoittajiensa hyväksi yli 300 miljoonaa euroa.

Ahkerat ja kiltit merirosvot ovat pitäneet panttivankeinaan satoja ja tuhansia merenkävijöitä ja kerrallaan rosvokylien edustalla rannikolla on ollut ankkurissa jopa kymmeniä kaapattuja rahtilaivoja.

Joskus, ehkä epähuomiossa kiltit piraatit ovat napanneet panttivangeiksi jopa vuosikausiksi purjeveneillään maailmalla matkanneita taviksia, joista nuo häijyt rikolliset taustavoimat eli rahoittajat ovat sitten vaatineet suuria lunnaita.

Jos blogin kirjoittajan näkökulma ei olisi näin rajoittunut, hän olisi huomannut jo aikoja sitten, että näin se asia itse asiassa onkin. Kilttejähän piraatit ovat! Johan suomalaisten ainoa merikelpoinen, mutta vanhuuttaan tutiseva sotalaivakin upotti taannoisessa operaatiossaan uljaasti merirosvojen käyttämän veneen, mutta ystävällisesti vapautti antamaansa toiseen veneeseen nämä mukavat, joskin hampaisiin saakka aseistetut merirosvot. 

Tiettävästi tappotyökalut kuitenkin otettiin pojilta pois ja toivotettiin heille mukavaa rauhanomaista kotimatkaa. Tiettävästi yksikään merenkulkumaa ei siis ollut halukas ottamaan vastaan tuomittaviksi ja (linnaan) elätettäväksi näitä onnettomia piraatteja, joiden ei auttanut muu kuin palata vanhaan epäkiitolliseen ammattiinsa.

On vain satunnaisia tapauksia, joissa nämä merirosvouksen raskaan raatajat, nuo mainiot ja uskaliaat nuoret miehet pikku veneissään, olisivat itse tunkeneet taskunsa täyteen lunnasrahoja. Joku heistä on jopa joutunut vaarallisen työnsä uhriksi ja hukkunut rannikolla taskut seteleitä pullollaan. Mitä me siitä opimme? No sitä, ettei raha tuo onnea, eivätkä setelit opeta uimaan.

Ylen uutisessa kerrotaan vielä, että merirosvouksella saadut miljoonatulot pestään katalasti, mutta tietysti laillisesti(!) esimerkiksi Afrikan sarvessakin suositun huimausaineen khatin kaupalla. Siis tämä luomupiristekhatti on vain hassunhauska kansanperinne ja ravintolisä. Lienee melko väärin puhua khatista lainkaan huimeena, minkä kasvatus ja kauppa olisi muka jotenkin rangaistavaa. 

Toisin kuin kivan khatin, on pahan hampun laita, mitä Suomessakin tarmokkaasti kitketään, niitetään, juuritaan ja suitsitaan niin pelloilta kuin kerrostalolähiöiden hyvin valaistuista komeroistakin. Hampun viljelyyn ja sen myötään tuomiin traagisiin seurauksiin syylliset löytyvät tietenkin vain suomalaisesta kantaväestöstä.

Khatilla pestyjä merirosvoustuloja sijoitetaan siis moniin erityisen laillisiin liiketoimiin, mutta joskus myös ikävästi ihmiskauppaan ja salakuljetukseen ja aseistettujen joukkojen ylläpitoon. Paikallisen tai laajemman terrorismin rahoituksesta merirosvopäälliköitä ja heidän taustavoimiaan ei sentään epäiltäne? Sehän vasta olisi häijysti epäilty?

Mutta aivan epäilemättä häijyt rahoittajarikolliset osaavat laittaa fyffet poikimaan ja laivayhtiöiltä kiristety miljoonaa voikin pian olla monta miljoonaa, jne. Somalian ja erityisesti Puntlandin maakunnan köyhän kantaväestön raadannan ansiosta maailma se vain pikkuhiljaa rikastuu ja rikollisuus elinkeinorakenne monipuolistuu.


Kyllä nämäkin köyhän ja kurjan Puntlandin merirosvouksen kenttätyöläiset paljon mieluummin ostaisivat saamillaan kiristys-  eli lunnasrahoilla uusia hyviä kalastusveneitä ja muita perinteisen kalastusansaintamallinsa mukaisia verkkoja ja välineitä. 

Ylpeänä he sanoisivat rannalla ruikuttaville perheilleen, jotta katsokaas muijat ja lapsukaisten terhakka joukko, kuinka iskä osaa kalastaa. 

Mutta tässäkin tulevat kuvaan tuhmat ulkopuoliset eli kansainvälisiä kalastusvesiä imuroivat troolarit, mitkä eivät jätä tuon hyvin laajan ja melkein aution rannikkoalueen kantaväestölle juuri sintin sinttiä. On täysin länsimaisten ja kaukoitämaisten riistokalastuskapitalistien vika, että kunnon paikalliset pienkalastajat ovat uhriutuneet erilaisiin, no ehkä joskus jopa hieman epähienoihin rosvousammatteihin.

Köyhät, mutta rauhantahtoiset merirosvot ovat siis aina vain pakotettuja uhmaamaan kansainvälisiä merivoimia ja muitakin voimia jatkamalla ammattiaan. Maissa ei juuri elannon mahdollisuuksia irtoa, sillä kuivankaru, mutta niin köyhä maaperä sovi kunnolla muun kuin khatin viljelyyn ja vähäiseen vuohten laidunnukseen.

***
Hiukan ylempänä Afrikan sarven alueella sijaitsevassa Somalimaassa on sen sijaan saatu omin voimin pystyyn toimiva valtio, missä on noille maille ja mannulle perin harvinaista toimivaa demokratiaa. Mutta paremmissa piireissä Suomessakaan ei Somalimaasta juuri puhuta.

Sellaista rauhanomaista ja järkevää kehitystä kuin Somalimaassa Suomikaan ei voi mitenkään tukea, koska sehän ei ole ylhäältä tiedostavista eliittipiireistä saneltua. Somalimaa ei  lainkaan sovi maailmanpelastuksen superammatilaisten sapluunaan. 

Että he siellä muka ihan itse saisivat aikaan toimivan ja turvallisen somalivaltion. Kyllä Suomenkin tukimiljardeille on ihan muunlaista käyttöä. Somalimaa muka voisi olla lähtökohtana koko Somalian pitkälle ja vaikealle rauhanomaiselle kehitykselle ja esimerkkinä koko alueelle. Tietämätöntä puhetta. Pah ja khattia kanssa!

LISÄYS 7.11: Löytyyhän niitä yhteyksiä terroristeihinkin, Taloussanomien juttu. Pieleen meni bisnekset taas, kertoo Turun Sanomat.


***

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.