3.9.2015

Juncker: Turvapaikat nelinkertaistettava

Euroopan komission pomo ja veroparatiisienkin asiantuntija Jean-Claude Juncker esittänee jo ensi viikolla EU-maiden turvapaikkojen nelinkertaistamista niistä 40.000 henkilöstä, joista heinäkuussa sovittiin. Jos Juncker jyrää tahtonsa läpi, EU-maihin asumaan tulevien turvapaikan tai oleskeluluvan saajien määrä kasvaisi virallisestikin jo 160.000:een.

Syyriassa ja Irakissa on (tai oli ennen sotia) yhteensä noin 50 miljoonaa asukasta. Jos osakin heistä vielä siirtyy Euroopan maihin, se voisi merkitä miljoonien pakolaisten tai siirtolaisten virtaa. Turvapaikkaa hakevien ihmisten käännyttäminen EU-maista takaisin sotaa käyviin maihin tai niiden naapurimaissa sijaitseville suurille pakolaisleireille on tunnetusti melkein mahdotonta.

Osa Suomesta nyt turvapaikkaa hakevista tuhansista tulijoista saa, jos saa, joskus kuukausien päästä kielteisen päätöksen. Tällöin heidät pitäisi käännyttää takaisin, mutta miten ja mihin? Aiotaanko toimia, kuten albaanialaisten sosiaalisuppaajien kanssa, lennätetään heidät poliisisaattueessa, johonkin, Ruotsiinko?

Loputonta sotimista 

Irakissa sota ja sitä seurannut terroristisota on jatkunut jo parikymmentä vuotta. Syyriassa alkaa pian viides sekava ja väestölle hyvin kauhea sotavuosi. Lähi-idässähän jaksetaan perinteisesti sotia kymmeniä vuosia, kuten myös paljon pakolaisia tuottavassa Afganistanissa.

Sotimiselle ja se aiheuttamalle pakolaistulvalle alueella ei näy loppua. Syyrian valtion rippeitä puolustava presidentti Assad saa edelleen vahvaa tukea Venäjältä, mistä tullee avuksi lisää ammattisotilaita ja sotakalustoa. Assad ei luovuta, joten sota Syyriassa saattaa olla vasta alussa? 

Myös vastapuolella on tukijansa ainakin lähistön rikkaissa arabimaissa, tuen uskotaan kai pitävän murhakalifaatin pois omista maista eli öljyisistä onneloista. Sotilasmahti Turkin rooli on ollut vähintäänkin outo, koska oman maan kansalaiset, kurdit ovat sotatoimien kohteina yhtä lailla kuin isis-kalifaatti.  

Turkki myös tuki isistä sallimalla varastetun öljyn suuren rekkarallin. Syyriassa ja Irakissa kurdit ovat paras puolustuslinja isistä vastaan. 

Eipä hyvältä näytä. Esittääköhän hra Juncker jo jouluna taas kiintiöiden nelinkertaistamista?

***
Ps. Intrigööri ei tavallisesti huitele ketään raamatulla päähän, mutta Lähi-idässä alkaa pian olla kasassa ilmestyskirjan Harmageddonin lopun ajan sodan ainekset. Ydinaseistetut suurvallat USA ja Venäjä ovat kaiketi taas ainakin osin vastapuolilla uusilla hurmekentillä. 

Ydinasevaltio Israel on samalla pelilaudalla muutenkin vahvoine sotavoimineen. Iranin toistaiseksi kai teoreettinen ydinaseistus on yksi tekijä. Islamin atomiaseaika on jo kauan ollut totta Pakistanissa...

Myöhempi lisäyslinkki: Hra Kataisenkin paras kamu hra Juncker on kansainvälisen tason verohimmeleiden asiantuntija. Ylen juttu 2.1.2017.


*** 

2 kommenttia:

Erasmus kirjoitti...

Ei tästä nyt sentään Harmageddonia vielä synny, vaikka unionihallitsija Juncker kuinka yrittää (vrt. Kalmarin unioni). Mutta pitemmän päälle kyllä.

YK:n väestöennusteen mukaan
http://esa.un.org/unpd/wpp/Publications/Files/Key_Findings_WPP_2015.pdf
siirtolaisuuden potentiaalisten lähtömaiden väestö kasvaa v. 2100 saakka noin 40 miljoonaa vuodessa. Suurin osa näistä maista ei pysty ruokkimaan lisäväestöään. Länsimaihin on tulossa valistuneen arvauksen mukaan 10 - 20 miljoonaa pakolaista vuodessa näistä maista. Siis 100 - 200 miljoonaa kymmenessä vuodessa ja 1000 - 2000 miljoonaa sadassa vuodessa.

Siitä se Harmagedon kyllä jo syntyy.

intrigööri kirjoitti...

Joo, on sekin ilmestyskirja jäänyt lukematta, kuten suurin osa muustakin raamatusta, mutta tuli vain muualta muistiin jääneet tarinat mieleen. Juuri noissa lähi-idän maisemissa kai sen Harmageddonin pitäisi uskovaisten mielestä alkaa.
Väestönkasvu köyhimmissä maissa on tosiaan hurjaa, eikä siitä voi seurata muuta kuin pahoja ongelmia. Pakolaisia varten pitäisi perustaa lähtömaiden lähelle useita kunnollisia turva-alueita, joille suunnattaisiin pääosin myös Euroopan maiden kehitysapurahat.
Luulisin, että menossa oleva siirtolaisvyöry on viimeisiä nauloja EU:n aiotun liittovaltion arkkuun. Pitäisi palata pian itsenäisten maiden talous- ja tulliliittoon, tietysti maiden omilla valuutoilla ja rajavalvonnalla. Nykymallinen EU on vain toiveiden tynnyri ja eliitin unelmamössöä.