24.9.2015

Työttömät mamuja hyysäämään?

Tampereen joku, oliko hän por-, poliisi- vai palomestari, taisi olla tuo ensinmainittu? Hän kuitenkin näkyy esittävän, että työttömät tulisivat auttamaan turvapaikanhakijoita, kertoo Verkkouutiset.

Intrigöörillä on hämärä muistikuva, jotta meille alkuasukkaille on lupailtu, kuinka hellä hoiva kaikkine ihanuuksineen meitä tulevaisuudessa odottaakaan, kun mamut tulevat pyyhkimään heikkojen vanhusten neniä, syöttämään heitä ja ehkä myös putsaamaan pyllyjä.

Nyt saattaakin käydä niin, että suomalaiset työttömät joutuvatkin hoivaamaan mamuja? Oletan kyllä, ettei pakenevia siirtolaisia tarvitse sentään syöttää, eikä mistään pyyhiskellä, mitä nyt ihan pienimpiä taaperoita, mutta sen toki omat vanhemmat järkkäävät.

Mutta kuinka tämä nyt näin voi mennä, kun suomalaiset työttömät eivät tunnu herrakansan mielestä kelpaavan muuten oikein mihinkään varsinaiseen työhön? Onneksi on tuo kielimuuri vielä toistaiseksi, sillä kyllä minä turvapaikanhakijana suutuisin, jos heille avustajiksi pakotettaisiin pitkäaikaisia työttömiä jollain 9 euron riistopäiväliksalla. Ei sillä rahalla saisi kuin bussilipun ja kaupasta lenkin tarjousmakkaraa, ehkä.

Se ei nääs nääs nääs lupaisi mitään hyvää suomalaisesta nykyisestä ja tulevasta työttömien ja pienituloisten ihmisten kohtelusta ja siihen ryhmät turvapaikkaa hakevatkin useimmiten täällä kuuluvat. Painelisin tulijoiden sijassa pois Tampereelta ja kiireesti takaisin Ruotsiin, ehkä sieltä kautta johonkin, vaikka rauhalliseen Albaniaan. 

Nyt sitten rva pormestarin mielestä työttömillekin olisi jopa jotain käyttöä. Heistähän ei normaalisti ole edes ulkoiluttamaan vanhuksia, kun heillä ei ole virallista vanhusten ja vähäväkisten ulkoiluttamiskoulutusta ao. kortteineen, puhumattakaan muista valmiuksista ihmisten hoitotoimiin. 

Vai että auttavia käsiä? Aikuisille mamuille? Ei ole totta. Aiotaanko ehkä nyt kätilöidä jokaiselle mamulle kummityötön ja päinvastoin? Herrakansallakin taitaa todella olla nyt päättämättömyyden sormi suussa ja kyvyttömyyden peukku, jossain? 

Onneksi kaikki tavallisihmiset kansallisuudesta riippumatta ovat vielä luonnostaan omatoimisia, silloin saattaa tapahtua myönteisiäkin asioita... Mikä se muuten nyt huutaa? Tuttu ääni, no sehän se on, se huutava tai haukkuva työvoimapula.


***

Ei kommentteja: