17.9.2015

Seppo Lehdolle hirmuliksa

Pieni savolaiskaupunki Varkaus maksaa Seppo Lehdolle kuukaudessa enemmän palkkaa, mitä pääministeri tienaa. Tämä kultaseppo ei kuitenkaan ole eräs nettiforumeilla tunnettu henkilö, vaan hänen nimikaimansa, heh.

Varkauden sosiaali- ja terveysjohtaja, lääkäri Seppo Lehto sai kesällä 4 100 euron palkankorotuksen. Ennestään hän tienasi vaatimattomat 9 746 euroa kuukaudessa. 

Yhteensä Lehto nappaa nyt melkein 14.000 euron palkkaa, kun pääministerille maksetaan "vain" reilut 11.000 euroa kuukaudessa.

Sillä lailla! Samaan aikaan meillä puhutaan suupielet vaahdossa julkisen puolen suurista säästötarpeista ja työssä käyvienkin ihmisten köyhyys kasvaa. Yksityispuoli saa tietysti maksaa palkollisille mitä haluaa, mutta siellä onkin aina oltu tarkkoja, koska ne rahat pitää firmassa myös tienata.

Intrigöörin mielestä kukaan verorahoista palkkansa saava ei ansaitsisi tuommoisia tuloja. Mutta ehkä meikällä vain on vanhentuneita käsityksiä mm. hyvästä veljistöstä ja raha-roopeista?

Hirmuliksasta kertoo Savon Sanomat.

***
Ps. Paljonkohan tällaisia aika räikeästi ylipalkattuja yli-ihmisiä Suomessa on? Varkaus ei ole ainakaan mikään yksittäistapaus. On toki inhimillistä ottaa vastaan vaikka ylenmääräisiä etuja, mutta kansalaisten pitäisi ottaa valtakirjat pois sellaisten palkintojen myöntäjiltä, tässä tapauksessa kuntapäättäjiltä, seuraavissa vaaleissa.

Lisäys: Pääministerin palkasta taitavat päästä yli myös jotkut keikkalääkärit, joiden kerrotaan tienaavan jopa 12.000 euroa kuussa. Linkitän Finnsanity blogiin 18.11.2016. 


***

Ei kommentteja: