20.9.2015

Väärin uskottu!

Yle ystävällisesti valistaa taas kansaa kertoen, tässä ja tuossa, ettei pidä uskoa kaikkia kuvia tai sanallisia viestejä, mitä netissä jaetaan. 

Erityisen epämääräisiä ja turmiollisia tiedostaville tai muuten vain ihmisille ovat tietenkin sellaiset kuvat ja tekstit, missä jotenkin vastustellaan esimerkiksi laajamittaisia maahantuloja.

Maahantulojen suman aiheuttaa yhä kiihtyvä kansojen vaellus sieltä jostain hirmuisen kurjista ja vaarallisista oloista kohti Eurooppalaisia lampaanliha- ja kanapatoja. Tietenkin myös tuhannet eurooppalaiset yritykset tarvitsevat aina vain uusia huippuosaajia ja muita ahkerikkoja
.
Tosi on, sillä vastahan mm. liittokanslerimamma Merkel julisti julisteissa maahantulijoille, että "me rakastamme teitä". Pienen Suomen valtakunnanjohtaja Sipilä kansallisjäyhänä henkilönä kertoi ilmeettömästi vain lainaavansa yhden hulppeista asunnoistaan turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Tottahan tämmöiset lämpöiset tervetulotoivotukset maanosan poliittisilta johtajilta kiirivät kauas kehitysmaiden ääriin ja rohkaisevat kansoja vaeltamaan edelleen kohti heitä kaikkialla avosylin odottavia eurooppalaisia lajitovereita! 

Tässä kyllä oikeasti myös ruokitaan kansainvälisen rikollisuuden parasta rahasampoa huume- ja asekaupan lisäksi eli ihmisten salakuljetusta ja ihmiskauppaa. Jälkimmäisiin liittyy, kuten tiedämme, ihmisten rahtaamista rosvosikahintoja vastaan erittäin vaarallisilla veneillä ja vanhoilla vuotavilla aluksilla, sekä härskisti ilmanvaihdoltaan umpinaisilla rekoilla ja kuorma-autoilla.

***
Juuri tätä postausta kirjoittaessa Ylen uutiset kertoivat, että uusimmassa veneturmassa epäillään noin 30 ihmisen hukkuneen matkalla Turkin rannikolta kohti Kreikan Lesbos-saarta. Kreikkalaiset pelastivat merestä 20 ihmistä. Uponnut kelluntaväline oli taas nk. kumivene. 

Mistähän ihmisten salakuljettajat edes saavat noin suuria ja samalla surkeita kumiveneitä? Ehkä niitä kasataan joissain konnien omissa verstaissa muovinpalasista? Normaaleilla markkinoilla olevat vähänkin isommat kumiveneet ovat kallista laatutavaraa. 

Taannoin huumeita kuskattiin Marokon rannoilta Espanjaan kovapohjaisilla kumiveneillä, joissa saattoi olla kolme isoa perämoottoria rinnan. Kaksi moottoreista oli vauhtia varten ja kolmas auttoi pitämään paarua yllä kovemmassa aallokossa. Espanjan poliisin vastaveto olivat helikopterit. 

Ihmiset ovat roistojen mielestä halpaa massatavaraa huumetuotoihin verrattuna, niinpä ihmisiä on varaa hukuttaakin, kun heidät on ensin rahastettu. Ihmisten salakuljettajat ovat tänä vuonna hukuttaneet kaikkiaan jo järkyttävän määrän Eurooppaan pyrkiviä tulijoita Välimereen, Kreikan ja Italian tarmokkaista pelastustoimista huolimatta. 

EU-maiden kyvyttömyys kunnolliseen yhteistoimintaan tässäkin asiassa, sekä rehdin ja oikean tiedottamisen puute pakolaisten lähtömaissa ovat koko tragedian lähtökohtia.


***

2 kommenttia:

Erasmus kirjoitti...

Olen ollut pitkään sitä mieltä, että Euroopan maat ovat EU:n opastamina suurin ihmissalakuljetusta rahoittava taho. Kulut vaan kirjataan nimikkeellä maahanmuuton kustannukset, tai piilotetaan muihin menokohtiin. Enkä usko, että tilanne paljon muuttuu, jos ns. laillisia väyliä avataan. Samat hämärämiehet ohjaavat liikennettä niilläkin väylillä, ja saavat työstään maksun.

Mutta laajempi kuva: Hidasälyisimmät eivät vielä huomaa, että ei tulijoiden virta siihen lopu, vaikka Syyria, Irak, Afganistan, Somalia, Libya jne. saadaan rauhoittumaan. Tilanne voi välillä laantua, mutta nousee uudelleen ja uudelleen. Siitä pitää huolen ihmisten kaniinimainen lisääntyminen joillakin alueilla. Tilanne on näillä alueilla, kuin sopulipopulaatiossa suuren vaelluksen alla. Aikansa populaation jäsenet ärhentelevät toisilleen, sitten alkaa suuri vaellus. Ko. maiden väestönlisäys on YK:n väestöennusteen mukaan arvioituna noin 40 miljoonaa vuodessa. Mikä osa niistä lähtee vaellukselle..?

intrigööri kirjoitti...

Pieni Suomi on jo pitkään ollut ihmisten salakuljetuksen rahoittaja maksamalla vuosia Euroopan parhaita sossuetuja mm. somaleille, afgaaneille ja irakilaisille. Konnat perivät rahansa sitten vaikka vähitellen ja uhkailemalla ihmisiä täällä ja heidän sukulaisiaan lähtömaassa tai leireillä. Niin meille sitten tänään muka "yllätyksenä" kerrottiin puudelimediassa.
Nettikeskusteluissa on tämäkin aihe ollut esissä jo vuosia, mutta maahanmuuttoa vängällä haluavat ovat erityisen sokeita uskossaan.
Minun pikku blogilistauksessani on Ariel-blogi, missä Ari Rusila kertoo, että EU-maista on kaadettu 20 vuoden aikana 25 miljardia euroa palestiinalaisille. No, ehkä niillä rahoilla on ostettu vähän ruokaa ja lääkkeitäkin, mutta varsin vähän. Palestiinaan on virrannut rahaa muualtakin, mm. rikkaista arabimaista, jota rähinä ei vain ikinä loppuisi. Siirtolaisiakin sieltä on lähtenyt aika lailla, syntyvyys on sielläkin hyvä.