12.8.2018

Saako sitä lammasta..?

Saako vai eikö?

Intrigööri on viime aikoina varovasti lueskellut, kuinka viisaat tai ainakin oppineet henkilöt kirjoittelevat homoista ja pedofiliasta, sekä mm. pederastiasta.  Usein sitä lukiessa meikäläisen tietämys joistakin asioista lisääntyy. Joskus siinä ei tapahdu mitään myönteistä, ei edes naurata.

Kaikenkarvaiset seksijutut ainakin kasvattavat kovasti suosiotaan myös nettilehdissä, joiden löysän ranteen versioissa on seksivihjeitä pian enemmän kuin ruokaohjeita. Joskus niitä molempia tulee vilkaistuksi, vaikka ei niistäkään juuri viisastu.

Tänään näin aamukäppäilyn ohessa rantapenkillä istuessani oikein nätin tytön. Parikymppinen viehkotar oli menossa sunnuntaiaamuna yliopistolle, ehkä töihin.  Ei minulta tämäkään päivä ihan hukkaan mennyt. Luontoäiti suo toisinaan nöyrälle liikkujalle auliisti lahjojaan.

Matkan jatkuessa näin myös söpön oravan. Se ei sentään lähtenyt seuraamaan minua, kuten Saksassa oli käynyt. Seurattava oli hätääntynyt, hän oli soittanut poliisillekin. Poliisit olivat ottaneet sen orvon oravanpojan toistaiseksi lemmikiksi. Hätähousu päästettiin menemään.

***
Pikku-oravasta aatos villisti lensi viime päivien yllättävään havaintooni siitä, että eläinseksi ei olekaan kiellettyä Suomen laissa. Haku koneella kertoi, että Suomi, Unkari ja Romania ovat ainoat Europan maat, joissa eläimeen sekaantuminen on "lähtökohtaisesti" sallittua. Olemme siis hyvässä seurassa, mitä lakeihin tulee.

Eläintä ei lain mukaan kuitenkaan saisi vahingoittaa mahdollisen aktin aikana, mutta miten eläin sen osaisi kertoa ja kuka sellaista valvoisi? Ehkä eläinlääkäri toteaisi mahdollisen pahan teon jonkin muun terveystarkastuksen  yhteydessä?

Suomessa poistettiin ihmisen ja eläimen välisen sukupuoliyhteyden rangaistavuus vuonna 1971, mikä päätös on minulta mennyt silloin ja myöhemminkin autuaasti ohi. 

Eläimiin sekaantuminen kiellettiin meillä Itä-Ruotsissa kuulema ankarasti vuonna 1734. Ankara kielto oli siksikin, että lain rikkomisesta määrättiin kuolemanrangaistus.

Pyöveleitä olikin muinoin melkein joka pitäjässä 1800-luvulle asti. Maalaispyövelin toimeen kuului kyllä muitakin kamalia askareita kuin kaulojen katkomista. Pyöveli joutui huolehtimaan mm. itse päivänsä päättäneistä vainajista, sekä erinäisten veritöiden jälkien putsaamisesta.

Eläimiin sekaantumista on näemmä viime vuonna haluttu uudelleen kiellettäväksi mm. adressilla, mikä ei ole ottanut tulta. 

Miten asiaan mahdetaan suhtautua uudessa eläinsuojelulaissa, minkä pitäisi tulla voimaan vuoden 2020 alussa? Vai mennäänkö noissa asioissa edelleenkin näine nahkoineen?

Intrigööristä olisi hyvä, jos eläimiin sillä lailla sotkeentuminen kiellettäisiin taas kokonaan. Eläimiä pitää suojella pedoista pahimmalta eli ihmiseltä. Rangaistuksia pitäisi kyllä reippaasti lieventää julmista Itä-Ruotsin ajoista.

Perussuomalainen mielipide.

Toinenkin mielipide.


***







Ei kommentteja: