18.8.2018

Trumppila erottaa lapsia? Niin Suomikin!


Mielipide & vastuullismedia on kauhistellut jo pitkään sitäkin, miten paljon perheistään Meksikon rajalla erotettuja lapsia on Yhdysvalloissa viranomaisten huostassa. Tänään tuutissa pyörii STT:n uutinen, minkä mukaan noita lapsia olisi nyt 565. Enimmillään  viranomaisten hallussa oli kai yli 2500 lasta.

Tuollaisten lapsiuutisten tarkoituksena on myös kertoa (taas) se, kuinka Trumpin hallinto siellä jenkkilässä on tyly ja julma. Voi se sitäkin olla, mutta lasten erottaminen laittomasti rajan ylittäneistä perheistä johtuu sikäläisestä lainsäädännöstä. 

Lapsia ei sijoiteta putkaan ja selliin yhdessä pidätettyjen vanhempiensa tai huoltajiensa kanssa, vaan viranomaiset huolehtivat heistä erikseen lastensuojelulakien mukaisesti. Epäkohtia noissa käytännöissä ja rajanylityksissä riittää aivan varmasti. Pääasia on kuitenkin, etteivät lapset jää heitteille ja vanhempiensa touhujen takia huonolle hoidolle.

***

Lasten erottaminen perheistään viranomaisten huostaan ei ole hyvä asia lapsille, eikä heidän perheilleen. Niin se vain menee, niin tehdään ja joudutaan tekemään turhan usein myös pienessä Suomessa.

Viranomaisten huostassa olevien lasten määrä on jo vuosia pysynyt Suomessa vähän päälle kymmenessä tuhannessa. Viime vuonna tällaisia lapsukaisia oli yhteensä 10 526. Kiireellisiä sijoituksia oli yli 4 000. Kodin ulkopuolelle oli viime vuonna sijoitettu kaikkiaan melkein 18 000 lasta ja nuorta.

Onko Suomi sitten ikituhmis-trumppilan kaltainen oletetusti paha ja julma maa? Enpä usko, vaikka epäkohtia ja ylilyöntejä esiintyy meilläkin noissa hyvin vaikeissa asioissa. 

Miksikö tämmöinen postaus? Siksi, että kannattaisi ottaa joskus jalka pois omasta silmästä ennen kuin sorkkii toisten tekemisiä. Linkki THL:n sivuille.




Lisäyslinkkejä: 



***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Lapsen oikeudet loppuvat, kun monikulttuuriset arvot astuvat peliin. Etenkin Suuressa Britanniassa.
Amerikassa lapset otetaan turvaan, koska he eivät ole rikkoneet lakia, jonka rikkomisen vuoksi heidän vanhempansa on otettu viranomaisten tutkittavaksi. No, USA:ssa pappien suhtautuminen lapsiin näyttää olevan verrattavissa kolehtihaavin kymmenyksiin.
(Tämä kannanotto ei missään nimessä vertaa pedofiliaa homouteen!)

intrigööri kirjoitti...

Suurelta tuntuu tuo Suomessa huostaanotettujen lasten määrä ja satoja miljoonia siihen revohkaan vuosittain kai hupenee, nyt en viitsi kaivaa niitä noin-lukuja. Suomi on kumminkin pieni maa, USA:ssa ja Briteissäkin on väestöä ja ongelmiakin ihan eri mitoilla.
Pakkohan lapsia on pelastella pois hullunkurittomista perheistä, mutta kaikille parempi olisi yrittää ensin auttaa perheitä, eikä viedä lapsia väkisin poliisien kanssa pois. Lapsi ei saata toipua siitä koskaan.
Suomen omat nurkat pitäisi siivota ensin ja pelastella maailmaa vasta sitten. Pelastelua ei pitäisi rahoittaa velaksi, kuten poliitikot, nuo sekosuvakit, ovat tehneet jo pitkään.