30.8.2018

Muut marssivat Turussa

Natsit ja fasistit lienee jo häädetty Turusta muiden ääriryhmien toimesta, joten nyt siellä on turvallista marssia. Tänään vuorossa ovat muunsukupuoliset. Marssin aihe on kaiketi vakavaa sorttia.

Intrigööri ei ole paljon viisastunut viime aikojen sukupuolettomuusvalistuksesta, joten taitaa olla parasta julkaista uudelleen parin vuoden vanha postaus. Huumorihan on nykyisin melkein kielletty, ellei se ole ilkeää ja kohdistu toisinajattelijoihin, mutta tämä onkin hätätapaus.

Taannoin teemana olivat lähinnä sukupuolineutraalit vessat eli se, mihin ihmispolo hädän tullen pääsee, jos pääsee.


Näinkin voisi merkitä sukupuolineutraalin pikkulan tai kakkalan.

18.8.2016

Ei värkeillä väliä!

Intrigööri on julkaisemistaan monensorttisista jutuista ja huonosta huumoristaan huolimatta melko taipuvainen itsekritiikkiin, jos muistaa. Tänään uutisoitiin taas sinänsä vanhasta, mutta aina ajankohtaisesta sukupuolineutraalista aiheesta, mikä tarkoittaa sitä, ettei tyttöjä ja poikia enää olisi laisinkaan. Värkeillä ei olisikaan enää väliä.

Se tarkoittaisi käytännössä mm. sitä, että vessa ja kylppäri pitäisi jakaa aina ja kaikkien kanssa, kouluissakin. Monin paikoin maailmassa tuo pyrkimys on aiheuttanut huolta ja hampaiden kiristelyä, kuten nyt vaikka asiasta aiemmin hiukan änkyröineiden lajitoverien luona Charlottessa Pohjois-Carolinassa.

Maailmassa on kyllä myös miljoonia paikkoja, joissa ei ole huusseista tietoakaan, eikä ainakaan vesivessoista. Onko puskassa sitten neutraalia? Ehkä?

Itsekriitikin vaivaama intrigööri muisti taas pitkästä aikaa, että on meillä kotona jo kymmeniä vuosia ollut sukupuolineutraali wc ja kylpyhuone, joskus yhdistelmänäkin. Olen siis ollut aina monineutraalisti tiedostava luonnollinen henkilö, joskus sukupuolihakuinenkin, tms. Näin on! 

***
Valtakunnan johtavat vessa- ja monitiedosteluasioiden mediat ovat tietenkin uutistuttaneet kansaa sukupuolineutraaliudesta, vessoista ja muista sen sortin asioista vaikka kuinka paljon. 

Taannoin oli juttua siitä, kuinka Turun kirjastossa oli avattu sukupuolineutraali vessa. Siispä menin katselemaan kuukkelin kuvahaulla, miltä sellainen ns. transumerkki vessan ovessa näyttäisi, jos vaikka joskus sattuisi yleisen vessan vaiheilla akuutti hätä yllättämään.

Hätä siinä hyvinkin voisi tulla, sillä liekö sellaista merkintää vielä vahvistettu edes EU-komissiossa, muusta maailmasta puhumatikaan. Jos jäisi liikaa epäröimään, saattaisi lirahtaa punttiin. Ulkonakin urbaaneissa maisemissa on vaikea löytää äkisti sopivaa kadunvarsipuskaa, kun niitäkin raivailtu innokkaasti pois. 

Hädän sattuessa lienee parasta vain painella sisään jostakin vessan näköisestä ovesta ja hoitaa hommansa. Jos erehtyy ovesta ja joutuu putkatuksi, tuskin siellä on vielä sukupuolineutraalia koppia pyttyineen, erehtymisen vaara vähenee.


***


***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kuvassa siis naistodistettu, oikea mies ja sitten keskellä pahasti karsastava tyyppi, jolla on oikea jalka ilmeisesti puusta veistetty, puntti ylhäältä katkaistu. Eikös tossa ole vasta 3 sukupuolta: mies, nainen ja kveeri? Ehkäpä muuntyyppiset voivat tarpeen vaatiessa mennä hätineen mihin tahansa tai vaikkapa johonkin noista kolmesta kabinetista.

intrigööri kirjoitti...

Alkuperäisessä gender neutralissa kuvatuksilla ei ollut silmiä ollenkaan. Silloin on ymmärrettävää, jos erehtyy vessasta. Ehkäpä kehittyneempi neutraalin vessan ovi voisi viheltää näkövammaiselle kuin liikennevalot?