6.8.2018

Suomi varautuu 100.000 matuun


Aamun lehtiplarauksessa hoksin, että Suomi jaksaa varautua taas seuraavaan maahantulijoiden tsunamiin. Suunnitelmat sadantuhannen matun vastaanottamiseksi olisivat kai muuten jo valmiina, mutta kun ne sotet ja makut vielä puuttuvat. 

Migrin mies on lehtijutussa optimistinen, vaikka kolmen vuoden takaisenkin tulijaryntäyksen jälkihoito on pahasti levällään. "Kyllä me siitäkin 100 000 määrästä selvitään", hän lupailee.

Intrigööri ei epäile, etteikö elinkeinoelämän paisuva maahanmuuttosektori nielisi suurempiakin tulijamääriä. Mutta kuka sen maksaa tai pikemminkin niin, että kenen kustannuksella moinen meininki maksetaan?

Ehkä pitää ajatella kuin "sanassa" sanotaan: Köyhiltä otetaan, mutta rikkaille annetaan. Näin on.

Linkki Aamulehden juttuun.

Linkki tämän blogin aiempiin mamujuttuihin.

Kuka tuli ja mistä?


***

3 kommenttia:

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Tässä uusin Pauli Vahteran kirjoitus: Migri antaa 100. 000. 000 (sata miljoonaa!) euroa jollekin instanssille, joka opettaa pakolaisille latinalaiset kirjaimet.Lisäsopimukset tulee sitten ilman kilpailutusta.

Paljonko maksaa koulutus siitä eteenpäin ja sitten nämä kuitenkin vaativat satojen eurojen tulkit joka lääkäri- ja viranomaiskäyntiin vielä koko loppuelämänsä.



https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2018/08/05/100000000-00-eur-mita-saadaan-sadalla-miljoonalla-eurolla/

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Minäkin olen ihan iltahommina töiden jälkeen opiskellut espanjaa ja venäjää (kyrilliset kirjaimet), En saanut siitä hyvästä ilmaista kalustettua asuntoa ja 500€ taskurahaa kuukaudessa.

Ja tietysti Ruotsiin muutettuani opiskelin kielen työn ohessa, eikä taaskaan ilmaista kalustetta asuntoa ja 500 € kuukaudessa taskurahaa.

intrigööri kirjoitti...

Taannoin moni poliitikko ja virkahirmu kailotti, että syrjäytynyt suomalainen nuori maksaa yhteiskunnalle miljoona euroa. Eihän se käytännössä ihan niin mene, mutta turvismatujen enemmistön osalta se olisi laskettavissa. Se kustannus ei ole ainakaan halvempi kuin paheksutuilla suomalaisnuorilla, jota eivät pääse koskaan kunnolla edes työn ja tienaamisen alkuun.

Kyllä ihminen halutessaan oppii ja lopulta osaa vaikka mitä, jos oppiminen vain sitä kiinnostaa. Matuilta taitaa mennä motivaatio jo heti, kun selviää, ettei täällä kannata mitään tehdä, koska elämiseen riittävät edut ja liksat saa muutenkin. Hyysääjiäkin riittää.

Todella tyhminä nämä pakolaiset ja muut tulijat kaiketi pitävät meitä suomalaisia ja muita eurooppalaisia. Mutta kun ne ihmisoikeudet... Mitenhän ne saataisiin riittämään myös meille suomalaisille alkuasukkaille?