17.8.2018

Vaaleja pukkaa, logoja uusitaan


Vasemmistoliitto uudisti logonsa ja sateenkaaren värit jäivät historiaan. Uuden vaaleanpunaisen tunnuksen myötä puheenjohtaja, myös toveri Li on kesyn oloinen kuin vaaleanpunainen pantteri.

Uusi logo on siis vaaleanpunainen, vaiko pinkki. Ainakin se on iso vinkura, jossa on reikä. Voisi se logo olla myös bumerangi, viesti äänestäjille, joka tulee aina takaisin omaan otsikkoon.

Vasemmistoliiton nykyinen ideologia on meikälle vielä vieraampi kuin se vanha. Vanhaan hyvään aikaan intrigööri toki tunsi monia hyviä tovereita. Silloin elettiin vielä oikean demokratian aikaa ja yleensä asiat puhuivat ensin, vaikka politiikasta oltiin kuka mitäkin mieltä.

Nykyisetkin punikit voivat olla joskus oikeita ihmisiä, mutta parempi on kun ei pahemmin puhella aatteista. Käännynkin tässä hankalassa ideologisessa kysymyksessä tietosanakirja Hikipedian puoleen.

***



Sosialistiseen internationaaliin kuuluva sosiaalidemokraatit SDP voisi sekin virkistää logonsa tulevia vaaleja vasten. Puolue ei enää juuri henkilöidy Paavo Lipposeen, mutta Paavolla oli kumminkin hyvä idea vuoden 2012 pressanvaaleissa, se oli se PÖÖ.

PÖÖ tuubissa

Pöö ehkä enemmän karkotti kuin houkutteli äänestäjiä. Mutta ei hyvää ideaa kannattaisi hylätä yhden takaiskun takia? Vaan entinen ja haaveissaan tulevakin mahtipuolue kai keksii jotain tuorempaa?

Taas pitää kärryillä pysyäkseen turvautua tietosanakirjaan.

***

2 kommenttia:

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Minä olen jo pitkään kutsunut entisiä vasureita pinkkivihreiksi. Homppelit viihtyvät enämpi vihreissä ja lespot pinkkivihreissä . Sääli Suomen työkansaa.

intrigööri kirjoitti...

Yks tuttu kehui taannoin kovasti, miten se vasuriliitto on nousussa. Minä eppäilin, koska suorittajaduunarit, ala kuin ala, viimeksi tässä maassa järkensä menettävät.

Tänä kesänä sama tuttu antoi ymmärtää, että minä olen persujen äänestäjänä ja blogeilla viemässä ihmisoikeuksia mamuilta. Minusta se asia menee käytännössä juuri toisinpäin.

Jos olisi pakko äänestää joko vasureita tai vihreitä, silloin pitäisi heittää tikkaa vasureiden tauluun. Siksi, että vasureista edes joku joskus parkaisee ihmisen äänellä, vihreiltä sitä on nykyisin turha odottaa.