9.4.2015

Äärimmäinen äänestys

Intrigööri tallusteli aamupäivällä paikalliseen Prismaan äänestämään. Oli siellä kyllä kabanossitkin halpuutettu, mutta en tunnusta, että se olisi ollut retken varsinainen syy.

Äänestin Suomimielistä ääriliikettä eli persuja ja naisehdokasta siinä toivossa, että päätöksentekoon saataisiin vihdoinkin kotimaista arkijärkeä EU-pupelluksen, miljardimaksujen ja -takuutusten, sekä maailman pelastamisen oheen. Jälkimmäiset jutut ovat jo politiikan pakkopullaa, mutta aina sitä saa muutakin toivoa.

Harkinnassa oli kyllä aikaisemmin toisen puolueen naisehdokkaan eli kristillisten Sari Essayahin äänestäminen. Sari on vaikuttanut järkevältä yksilöltä, ainakin lukemieni blogipostausten perusteella. Pysyin kuitenkin vielä perussuomalaisten äänestäjänä siksi, että toivoin äänelläni olevan perhosen siivenlyönnin verran vaikutusta isomman ja jo melko vakiintuneen puolueen kautta. Uskoo ne jotkut homeopatiaankin, perskuta!.

Minusta perussuomalaiset eivät ole millään lailla ääriliike, vaan nopeasti kasvanut puolue, johon mahtuu erilaisia mielipiteitä entistä sosialismin sankareista vanhoihin kokoomuskalifeihin asti. Meikäläinen on elon taipaleellaan kerennyt olemaan molempia, leikillisesti tietenkin. 

Nuorna miesnä intrigööriä veti puoleensa kokoomus siksikin, etten koskaan edes 70 - 80 -luvuilla lämmennyt Neuvostoliiton aatteille. Kokoomukseen liittymiseltä pelasti kerran vain liiallinen juopumus, allekirjoitus jäi tekemättä. Paljon myöhemmin, kun minulla oli taas menossa hankalampi elämä, harkintakyky petti ja sotkeuduin demarien kannattajaksi. Olin pari vuotta puolueen jäsenkin, kunnes älysin erota. Jo pitkään olen vain käynyt äänestämässä ja värkännyt monipoliittisia blogirustauksia.

Kannattaisin kyllä netissä äänestämistä, vaikka pankkitunnusten turvin. Mutta tietäen suomalaisen byrokratian järisyttävät saavutukset julkisen puolen it-uudistuksissa, vanha jäykkismalli henkkareineen ja leimojen lätkimisineen lienee parempi. On se äänestämässä käyminen edes jonkin sortin sosiaalinen tapahtuma. Ihmiset näyttivät nytkin olevan hyväntuulisia. Ketään ei tuotu sinne patjalla kantamalla, joten nukkuvia äänestäjiä ei lainkaan näkynyt.

Kela taitaa olla kaiken kansan nettipalveluiden toteuttajana parasta A-luokkaa. Ehkä kelasta saisi apua yleisten nettiäänestysten toteuttamiseen, tulevat ne sellaiset joskus kuitenkin. Kansanäänestyksiä meillä myös tarvittaisiin, mutta suostuuko puolueiden ja etujärjestöjen jämähtänyt valtaklikki koskaan sellaiseen meininkiin, se on ihan eri asia, eivät ne jurpot valtaansa pois luovuta. Oikea kansanvalta on suomalaisessa demokratiassa vain teoriaa.


***


Ei kommentteja: