23.4.2015

Paavoilua ja häkäpönttöilyä

Iki-Paavo eli pitkän linjan kansan edusmies Paavo Väyrynen lienee pohtinut öiden yli, pysyisikö hän meppinä vai ottaisiko vastaan kansan hänelle juuri äänestämän pestin ihan vain suomalaisena keppinä, eikun kansanedustajana.

Jälkimmäinen kai kiinnostaisi, jos Juha "Häkäpönttö" Sipilä tarjoaisi Väyryselle ministerin paikkaa, mieluiten kai ulkoministerin pestiä.  Se asia ei taida olla tulevan pääministerin työlistalla ensimmäisenä asiana, joten Väyrynen joutunee hiukan vitkuttelemaan kansanedustajan valtakirjansa tarkistuttamista.

Väyrysellä on hänen oman tiedotteensa mukaan tarjolla merkittäviä työtehtäviä myös siellä europarlamentissa, keskustan valtuuskunnassa. On siinä sitten miehellä valinnan vaikeutta kerrakseen. Toisaalta voisi ajatella, että kysymys on tyypillisestä "paavoilusta", mihin kuuluu olennaisesti myös ns. kissan hännän nostattelu, mikä toki on osa poliitikon arkityötä.

Ehkä mahdollisuuden valtioneuvoston jäsenyyteen olisi vain voinut jättää hiljaisesti avoimeksi. Mutta mukavaa kai se on noukkia sieltä, missä on makoisimmat marjat? Edustajiemme Bryssel-Strasbourg -akselin ja Suomen eduskunnan ja hallituksen välillä poukkoilu on meille jo muutenkin tuttu juttu. Miten hyödyllistä, järkevää ja reilua tuommoinen touhuilu on, sitä pitänee pähkäillä ainakin yön yli.

***
Kovin touhukkaitahan monet edustajistamme ovat. Eduskunnasta nyt pois jättäytyvä kansanedustaja ja ex-sisäministeri Kari Rajamäki tuli aikoinaan tunnetuksi sitä, että hän sai eduskunnassa ruuhkan aikaan yksinään. Karin puoluetoveri Kimmo Kiljusesta sanottiin, että hänet saattoi nähdä lentoasemalla yhtäaikaa jostakin maailmalta tulossa ja johonkin lähdössä.

Intrigööri kyllä arvostaa Paavo Väyrystä hänen kokemuksensa ja suomalaisia puolustavien mielipiteidensä takia, ihan oikeasti. Myös Sipilän kekseliäisyys, esimerkiksi häkäpöntön jalostus eri käyttötarkoituksiin, on arvostettavaa.

Tuosta tulikin mieleen, että keskustan mahdollinen hallituskumppani perussuomalaiset on kuulema esittänyt mm. autoveron poistamista. En ole nyt perehtynyt tähän autovero-aiheeseen, mutta ehkä autoveroa, kuten polttoaineveroakin voisi vain keventää ja järkevöittää, eikä poistaa kokonaan? 

Jostakin ne verot on kerättävä, sillä muuten ainakin taloudellisesti heikompi kansa syrjäytyy. Mutta voi olla, että se on tarkoituskin?

Tärkeää olisi ainakin turvata kotimaisen raskaan liikenteen ja muun ammattiliikenteen toiminta eli kannattavuus rajojemme yli rullaavan ulkomaisen kilpailun paineissa.

Ehkä tuleva hallitus voisi päättää, että ensi vuoden alusta lähtien kaikki häkäpönttöautot, yms. viritelmät olisivat autoverosta vapaita? Verottomuudella voisi tukea myös uusia kotimaisia biopolttoaineita käyttävää autoilua, sekä sähköautoilua. Saisikohan biopolttoaine & sähköhybridin teknisesti toimivaksi ratkaisuksi ja verovapaaksi?

Elämme jännittäviä aikoja. Suomi on saatava kuntoon ja nousuun vaikka häkäpöntöllä kaasuttaen! 

Natohaukat nokkimassa, linkki.

***
Lisään vielä tekstikopion Paavo Väyrysen eilisestä tiedotteesta:

Paavo Väyrynen
Poliitikko · 4 402 tykkäystä · 11 t · 
TIEDOTE 22.4.2015

Kuten olen julkisuudessa kertonut, minulla on Euroopan parlamentin työtehtävien vuoksi mahdollisuus tarkastuttaa kansanedustajan valtakirjani vasta 8.5. Kysymys ei ole viivästyttämisestä, kuten julkisuudessa on väitetty. Olenkin ryhtynyt selvittämään, voisinko tarkastuttaa valtakirjan ennakkoon maanantaiaamuna ennenkuin matkustan Strasbourgiin.


Tarkoitukseni on pyytää vapautusta eduskuntatyöstä Euroopan parlamentin jäsenen tehtävän hoitamista varten. Tällöin varamieheni Mikko Kärnä voisi ryhtyä hoitamaan kansanedustajan tehtävää heti eduskuntatyön käynnistyessä.


Hallitusneuvotteluihin minulle tarjoutuu mahdollisuus vaikuttaa toista kautta, sillä Keskustan valtuuskunta Euroopan parlamentissa on valinnut minut puheenjohtajakseen ja edustajakseen Keskustan puoluehallituksessa ja työvaliokunnassa.


Tarvittaessa voin milloin tahansa luopua paikasta Euroopan parlamentissa ja ryhtyä hoitamaan kansanedustajan tehtävää.***

Ei kommentteja: