11.4.2015

Hevonen poliiseja viisaampi

Amerikkalaiset poliisit pitäisi laittaa laajalti päälääkäreille vihanhallintahoitoon. Poliisin tekemiä vihatekoja kuoliaaksi ampumisineen on tullut viime aikoina julki aika lailla. Julkistetut tapaukset lienevät vain pieni osa sikäläisestä arkipäivän poliisiväkivallasta. On kyllä muistettava, että poliisejakin ammutaan melko usein.

MTV:n julkistamalla youtube-videolla ainakin kymmenen poliisia jahtaa karkulaista, joka lopulta yrittää pakoon varastamallaan hevosella. Polle ei näytä aluksi halukaalta auttamaan varasta pakenemisessa, mutta pistää silti välillä vähän raviksi ja lähtee laukallekin. Kopterit pörräävät yllä kuin ampiaiset.

Karkumatka päättyy pian ja rikolliseksi epäilty antautuu jääden maahan makaamaan kädet selän takana. Ensimmäinen paikalle läähättänyt poliisi potkaisee avutonta miestä häijysti takaapäin haaroväliin. Toinenkin poliisi ehtii "hätiin" ja siitä alkaa ryhmähakkaaminen ja -potkiminen.

Hevonen jäi paikalle vaikuttaen kovin levottomalta. Tekisi mieli sanoa, että polle oli jopa huolissaan siitä, mitä nyt tapahtuu. Yksi poliiseista älysi lopulta rauhoitella hevosta.

Pahimmillaan maassa makaavan karkulaisen kimpussa on yhtä aikaa kuusi poliisia, enempää ei kai kerrallaan mahtunut suorittamaan tätä tärkeää tehtävää. Poliiseja oli pidätystä tekemässä kymmenkunta.

Polle oli sentään ehtinyt potkaista yhtä poliisia tästä "väkivaltaryhmästä". Hyvä polle! Kavio heilahtaa hevoselta tosi nopeasti, jos se sattuu olemaan sillä tuulella, nähty on. Ehkä potkijapoliiseja harmitti, etteivät he oikein kunnialla päässeet ampumaan miestä, joka antoi periksi. Ruma meininki!

***
Jälkimärinät: Pahoinpidelty sai isot korvaukset, jäiköhän hevonen ilman.


***

Ei kommentteja: