23.9.2016

Chrome tai kone jumittaa

Kirjoitin äsken kommenttia edelliseen postaukseen, kun chrome taas teki ikävän temppunsa ja jumitti koko koneen. Se tapahtuu silloin tällöin ja yleensä silloin, kun on kirjoittamassa jotakin bloggeriin tai kirjoitusohjelmaan. Joskus jumi tulee omia aikojaan, kun vain chrome-selain jää vähäksi aikaa auki.

Siihen juntturiin ei sitten auta muu kuin nykäistä koneen töpseli hetkeksi irti, mikään ei toimi, mutta näyttö ei häviä. Voi olla, että vika on koneessa, se on pari vuotta vanha Lenovon pöytäkone. Ehkä syy on Windows 10:ssä, koska käyttiksen aikaisemmissa versioissa tuota ei ole ilmennyt. 

Kympin päivitykset, niitähän se tunkee aina kun sitä huvittaa, eivät ole tuoneet ongelmia, mutta tää tupajumitus on ihan vakivika. Joskus harvoin kone alkaa piippaamaan, kun sitä käynnistää.

Lyhennän alkuperäistä postausta ja kysäisen vain, sattuisiko joku tunnistamaan moisen ongelman: Jumittaako chrome koneen, onko sellaisesta kokemuksia ja onko se edes mahdollista? Ehkä minulla on pöydälläni yksittäistapaus, eikä kaukoidän tietotekniikan fasistinen ja tietysti äärirasistinen punavihreä salaliitto meikäläistä vastaan? Nimim: Hajosiko Lenovosi?

***
Lisäys 28.10.2016: Ongelmat jatkuivat. Osa elokuvistakin pätki ja jäi kelailemaan. Lopulta ajoin koneelle koko Windows 10:n "puhtaana" uudelleen, Microsoftilta löytyi siihen työkalu. 

Nyt näyttää siltä, että ongelmat ovat ohi. Kaikki pelaa, eikä chrome jumittele. Samalla turhat ohjelmat poistuivat. Näin on, seuraavaan häikkään asti.

Lisäys 31.5.2017: Chromea käyttäessä jumi tulee edelleen silloin tällöin, enkä ole saanut jumittelun syytä selville. Olen laittanut pelkän koneen keskusyksikön erillisen jatkojohdon ja sen katkaisimen taakse, ei tartte katkaista virtaa kaikista härpäkkeistä kerralla. Ei paranisi tehdä mitään isompaa, ellei talleta sitä usein, joskus se vain unohtuu.


***

3 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Chromea en käytä, mutta Win 10:ntä käytän. Siinä on Edge, johon en ole päässyt oikein sisälle, mutta Firefox toimii.
Edgen etu voisi olla, että se käyttää enempi käyttöjärjestelmän kirjastoja, jolloin muistia jää muuhun käyttöön runsaammin.

Löytyyköhän alapalkistasi hiiren kakkospainikkeella Tehtävienhallinta? Sillä nyt vähän näkisi, missä voisi esiintyä resurssipulaa. Sikseen toisekseen sieltä saa tehtävän lopetettua. Ainakin useimmiten. Chromea en ole kokeillut, pystyykö se pistämään kampoihin Microsoftille niin ettei sitä saa lopetettua.

Arvatenkin olet tämän jo nähnyt:
https://support.google.com/chrome/answer/142063?hl=en

intrigööri kirjoitti...

Otan kohta Chromen pois kokonaan ja käytän toistaiseksi vain Operaa bloggerissa jne, niin tiedän sitten, onko vika Chromessa vai jossain muualla.
Edgeen en minäkään ole oikein tottunut.
Chromella olen vuosia pärjäillyt, mutta kun se jumittaa, koneella ei voi tehdä mitään ennen kuin katkaisee virran ja käynnistää. Mulla on koneella F-Securen paketti, joten pöpöjä ei pitäisi olla kuin kyökin nurkissa.

intrigööri kirjoitti...

Nyt näyttää siltä, että Microsoftin Edge pitää olla tässä koneessa oletusselaimena. Muutkin selaimet näkyvät silloin toimivan, myös Chrome, mutta Windows 10 ei salli muita oletukseksi. Syrjintäähän tämä tämmöinen on!