7.9.2016

...poikas valveil on.

Hyvin heräillyn yön tunteina tuli vilkaistua twitteriäkin. Valtakunnanjohtaja Sipiläkin oli piipittänyt kansalaisille:

Tuota pitänee kommentoida vanhan ja ujostelemattoman isänmaallisen laulun sanoin: "Ollos huoleton, poikas valveil on."

Erinomaista, että poliittinen johtomme harjoittaa Eurooppa-tiedottamista. Pikku juttu on kai se, ettei twiitistä paljon selvinnyt, eikä ainakaan sitä, mikä EU:ssa olisi nyt olennaista. Me kansalaiset jatkamme siitä asiasta yhtä tiedottomina kuin ennenkin. Mutta ehkä meille onkin parempi, ettemme tiedä liikaa?

***
Kiinnostavampi piipitys tuli Kauppalehdestä ja siinä arvuuteltiin, onko rautarouva Angela Merkelistä jo tulossa rasite puolueelleen kristillisdemokraattiselle CDU:lle. 

Oikeistopopulistiseksi ja ulkomaalaisvastaiseksi luonnehdittu Vaihtoehto Saksalle -puolue AfD kepitti sekä CDU:n että vasemmistolaisen Linken niiden kotikentällä Itä-Saksassa. Merkel on kotoisin Mecklenburg-Etupommerista ja Linke on entisen DDR:n mahtipuolueen seuraaja.

Merkel myönsi maanantaina, että kyse oli ennen muuta pakolaispolitiikan vastaisesta protestista. Liittokansleri ei kuitenkaan aio muuttaa linjaansa. Se linja lienee edelleen alle olevan kuvan mukainen eli sama kuin vuosi sitten pakolaisten kansainvaelluksen kohdatessa Eurooppaa? 

Oikeastaan tämäkin twiitti on melko kiinnostava:


***

Ei kommentteja: