28.9.2016

Velkakello ja eläkekelloYllä eläkekellon lukema 28.9.2016. 
Linkki sivulle. 


Velkakellon lukema samoilla hetkillä. 
Linkki sivulle. 

Satuin eläkekellon sivuille Raimo Ilaskiven blogista. Velkakelloa on kyllä
vilauteltu vuosia vaikka missä, mutta eläkerahastojen kellokin raksuttaa kiivasta tahtia.

Eläkerahastoista on intrigöörikin joskus kirjoitellut, joten ei nyt enempää. Ajatuksiahan nämä hirmuiset rahasummat herättävät maassa, jossa on kuulema ollut jo kauan laukeamassa hurja eläkepommi ja säästää pitää niin, että silmiä vetää kieroon. 

Eläkerahastot uuteen ennätykseen, linkki IL:n juttuun 2.6.2017.

Velkaa valtio saa ja ottaa alvariinsa lisää päästen sillä nyt miinuskoron johdosta jopa tienaamaan. Ehkä tuommoisten rahajuttujen ajattelu on pelkkää tylsyyden torjumista, sillä natsien, sekä kansalaisten vihapuheiden ja rasismin torjunta on Suomessa paljon tärkeämpää. Vai mitä?

Myöhempi lisäys: Josa Jäntin blogikirjoitus eläkkeistä.

Ja toinen myöhäisempi linkki: Mihin Suomen eläkepotti on sijoitettu, KU.

Ovatko eläkerahastot julkisen talouden panttivankina? Linkki blogiin.

***

Tässä on meininkiä, 
trikoista huolimatta!

Asiasta toiseen: Usein meikäläinen kävelijä saa ihmeissään katsella, kuinka tosi kuntoilijat rientävät ohi kävelysauvat kopisten tai hienon fillarin vaihteet raksahdellen. Joku pirtsakka äippäkin juoksee ohi lastenrattaiden kanssa ja vauva istuu kyydissä silmät pyöreinä.

Ainakin fillariporvareilla on melkein aina upeet älytekstiilit vai mitkä lie trikoot yllä. Vanhan käsityksen mukaan vaatteen tai tekstiilin ei tarvitse olla älykäs, mutta ulkoilijan tai kuntoilijan pitäisi itse älytä pukeutua kelin mukaisesti. Ehkäpä älyn käyttö ulkoistetaan joka asiassa?

Näin muuten mennä viikolla tytön polkevan lenkkireitillä oikein isolla yksipyöräisellä. Se oli kyllä upeeta nähtävää. Eivätkä ne pyöräilytrikoot ole mikään uusi keksintö, se oli muotia jo sata vuotta sitten.


***

Ei kommentteja: