22.9.2016

Ei vihapuhetta eläimille?

Joku olisi nyt ammuttava. Muuuuu! 
Suomalainen puoluedemokratia sai vahvistusta, kun Eläinoikeuspuolue EOP rekisteröitiin keskiviikkona puoluerekisteriin. Maaseudun Tulevaisuus kertoo, jotta uuden puolueen tavoitteena on tehdä Suomesta kaikkien eläinten yhteiskunta.

Toisaalta puolue haluaisi tehdä eläimistä juridisia henkilöitä, ei kai kuitenkaan luonnollisia henkilöitä, jollaisia me ihmiset olemme valtion ja verottajan silmin. Juridiikkaa eläimiin liittyy jo nykyisin eläinsuojelulaissa. Myös villieläinten listimiselle on määritelty pitkä lista hintoja.

EOP asettaa kai ehdokkaita jo kuntavaaleihin ainakin Turussa ja ehkä myös Helsingissä. Uusi veganismia suosiva puolue haluaa arvattavastikin lopettaa eläintuotannon tukemisen ja kohdentaa tuet kasvintuotantoon. EOP kuulema tahtoo eläinsuojelulaista vahvan lain, mikä mahdollistaa eläimille lajityypillisen käyttäytymisen.

Eläinoikeuspuolue löytää tiemmä poliittisia yhtymäkohtia erityisesti vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa. Niinpä intrigööri jäi miettimään sitä, sallitaanko tulevaisuudessa vihapuhetta myöskään eläimiä kohtaan. Vihervasemmisto halunnee muutenkin tarkasti määritellä kaikki vihapuhumisen rajat ja kieltää väärin vihapuhumisen, sekä ehkä myös tuhmat puhujatkin.

Täytyykin olla vastedes varovainen, jos aikoo ajatella kielteisesti esimerkiksi naapurin typeräs.., eikun lajityypillisestä räksyttäjästä, joka taitaa kyllä olla emäntäänsä viisaampi olento, koska hauveli ei aina räksytä.

Jos vihapuhe on myös teko, vihainen ajatuskin voi olla vihapuheeseen ja vihaiseen tekoon johtava yllyke. On se ihan hirveetä!


***
Jk. Tuli vain mieleen, että pitäisikö tämäkin vasta uunista pullahtanut puolue kieltää? Jossain EOP:ta koskevassa jutussa mainittiin, että puolue pitäisi eläinten oloja koskevaa salakuvausta hyödyllisenä ja tarpeellisena. Jos niin on, silloin on meininki suosia laittomuuksia eli rikollisuutta.

Luvatta toisen omistamaan karjasuojaan meneminen on murtautumista, rikottiinpa silloin lukkoja tai ei. Toisaalta eläinsuojelu ei yleensä salli moisia omin päin tehtyjä käyntejä vieraiden kotieläinten tiloissa.

Hyötyeläinten pito ruokkimisineen on hyvinkin tarkkaa puuhaa ja tunkeutumisilla voi olla pahoja seurauksia niin eläinten kuin niiden pitäjien kannalta. Salakuvaus kotieläintilalla voi olla myös vihateko eläinten omistajia kohtaan! 

***


2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Sinänsä hieno saavutus eläinpuolueen aktivisteilta, että saivat puolueensa rekisteröityä. Ei se oli ihan helppo asia.

Jos puolueen ehdokkaina ei seuraavissa vaaleissa ole yhtään Tiaista, Varista, Oravaa tai Karhua, se voi menettää uskottavuuttaan.

intrigööri kirjoitti...

Toivottavasti näillä nuorilla eläinpuolueen aktivisteilla olisi enemmän huumorintajua kuin yleensä lajityypillisillä vihervasureilla. Uusi nimilaki helpottaisi vaikka vanhan karjalaisen sukunimiaarteiston hyödyntämistä. Kägösten vanhoilla laulumailla taisi harvassa olla sellainen elukka, minkä mukaan ketään ei oltaisi nimetty.
Puolueen puheenjohtaja Kontio voisi murahdella tai karjahtaa, kun puoluesihteeri Hiiri piiskuttaisi ja Leivo livertäisi. Valtuutettu Kettu voisi ovelasti ehdottaa jotain, varavaltuutettu Salakka saattaisi uida sameissa vesissä, jne.
Harva kai kuitenkaan haluaisi olla nimeltään Nauta, Hevonen, Kana tai Sika, niin tärkeitä kotieläimiä kuin ne ovatkin.